Tisztelt Érdeklődő!

A rákos megbetegedések okozzák a 65 év alatti férfilakosság halálozásának egyharmadát.  A tumor okozta halálozási arány a férfiak körében kétszeres különbséget mutat az EU 27 országaiban.  A mortalitási ráta legmagasabb Kelet-Európában, ezen belül is a „szomorú vezető” szerep jut Magyarországnak.
Európában az idősebb férfilakosság körében igen gyakran diagnosztizált tumoros betegség a prosztatarák: mintegy 3 millió férfi érintett6.  Az időben felismert prosztata tumor jól kezelhető. Prosztatája minden férfinak van, de rejtett helyen és ezért nem tudatosul, hogy rendkívül fontos az ötven év feletti férfiak rendszeres prosztata vizsgálata. Magyar Rákellenes Liga ez úton is felhívja az ötven fölötti férfiak figyelmét, hogy ha több mint egy éve nem vettek részt prosztata vizsgálaton, forduljanak orvosukhoz.

A Liga kéri az édesapjukért felelősséget érző lányokat, férjüket szerető feleségeket és a felnőtt gyermekükért aggódó édesanyákat, hogy ösztönözzék a szeretett férfit a rendszeres, de legalább évi egyszeri orvosi ellenőrzésre.

A Magyar Rákellenes Liga a Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából honlapján elindította a prosztata egészségével kapcsolatos orvos válaszol rovatát. Ezzel is szeretnénk segíteni azokat a férfiakat, akik a háziorvossal vagy urológussal való személyes konzultáció előtt szeretnének általában tájékozódni a prosztataproblémákról.

Írja meg kérdéseit a:  prosztataegeszseg@rakliga.hu e-mail címre, és Ön közvetlenül Dr. Szűcs Miklós urológus-onkológustól, a téma hazai szakértőjétől kapja meg a választ.

A Személyiségi jogokra vonatkozó hatályos törvények értelmében az Ön adatait (email címét, nevét titkosan kezeljük) ezek nem jelennek meg honlapunkon.

A korai felismerést nemcsak az orvosi vizsgálat segíti, hanem a betegség lehetséges jeleinek figyelése, észlelése és gyanú felmerülése esetén az orvos felkeresése is.
 
Dr. Szűcs Miklós – urulógus-onkológus – szakmai önéletrajza
 
 

A PROSZTATARÁK LEHETSÉGES TÜNETEI:

  •     A vizeletáramlás megindításának nehézsége.
  •     Lassú vizeletáramlás.
  •     Csepegés vizeletürítés után.
  •     Gyakori vizelés.
  •     Véres vagy gennyes vizelet.
  •     Vizeléskor fájdalom vagy égő érzés.
  •     Fájdalmas ejakuláció.
  •     Tartósan fennálló csípő- vagy deréktáji fájdalom.
Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Bőrrák

– Amit a basaliomáról tudni kell– Amit a festékes anyajegyről tudni kell– Amit a melanoma malignumról tudni kell– Amit a spinaliomáról tudni kell

Egyéb

…három hónapom van hátra…

Kíváncsi a végére?Nézze velünk!