A SZŰRÉSEK ÉJSZAKÁJA.

Szokatlan, de érdekes és sokat ígérő kezdeményezést jelentett be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, a „szűrések éjszakáját”, amelyet először április 25-én tartanak meg.  Miután köztudott, hogy a meghívásos emlőrák szűrésen hazánkban az asszonyok legfeljebb 40%-a vesz részt, arra gondoltak, hogy az asszonyok egy részének este 8 óra után is biztosítanak szűrési lehetőséget. Budapesten több centrum, így a Szent János Kórházban működő emlőszűrő centrum is várja az asszonyokat este 10 óráig vagy még tovább is. Miután hozzánk a XII. és a III. kerület tartozik, az itt lakó asszonyoknak behívó levelet küldünk, feltéve, ha két éven belül nem volt mammográfiájuk. Az államtitkár úr azt is elmondta, hogy, színes, más formájú behívókat küldenek, amelyek az emlővel kapcsolatban más információkat is tartalmaznak.

A szűréseken való részvételt a Magyar Rákellenes Liga kezdettől fogva támogatja, többek között saját buszt működtet, amelyben mammográfiás és nőgyógyászati vizsgálatot is végeznek. Rendszeresen meghirdetnek egyéb szűréseket mindkét nem számára, a Liga honlapján, valamint előadásokon, szórólapokon hívják fel a lakosság figyelmét a részvételre.         A „szűrések éjszakája” kampány több szűrőcentrumban, egy hónapig tart, reméljük, hogy a megjelenés minden centrumban meg fogja haladni az átlagos részvételt.  

A kampány során a Liga önkéntesei is felhívják a figyelmet, hogy minél több asszonyhoz jusson el ennek az újszerű kezdeményezésnek a híre.

Tisztelt hölgyeim, várjuk önöket, fogadják szívesen ezt a lehetőséget, éljenek vele. Reméljük, hogy példájuk láttán sok asszony fogja Önöket követni, akiknek szintén fontos az egészségük.

Dr. Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga általános elnökhelyettese,
a Szent János Kórház Emlőszűrő Decentrumának vezetője.

Budapest, 2014. 03. 25.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Budapesti májusi programjaink

Melanóma klub Segítő kéz a családnak Előadó: Sándor Brigitta – Magyar Hospice Alapítvány Időpont: május 2. (kedd) 15 óra Helyszín: OOI–Tükörterem   Mise a Rákbetegekért Szt. Peregrinhez (Minden hónap első keddjén) Időpont: május 2. (kedd) Olvass tovább...

Egyéb

„Egymásra figyelve, egymást segítve”

„Merjünk jobban egymásra számítani”! Azok, akik valamilyen közösséghez tartoznak, és ott rendszeresen tevékenykednek, egészségi állapotukat jobbnak minősítik, mint azok, akiknek nincsenek ilyen kapcsolataik.