A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2013. január 15-i évnyitó programjának felkért előadója Jászberényi Péter keleti mozgásterapeuta volt, aki „Sejtszintű megújulás természetes anyagokkal” címmel tartott előadást.

A mai túlhajszolt életmód, a minden napos stressz, a szennyezett környezet mind testi-lelki „jóllétünk” ellen vannak. Az előadó kiemelte, hogy a helyes étrend alapvető szerepet játszik az „egész-ség” fenntartásában. A boltban vásárolt élelmiszerek ásványianyag-vitamin-enzim készlete a szennyezett talaj és környezeti viszonyok miatt már elégtelen. A túlfinomított, félkész és kész ételek nem tartalmazzák az oxidatív folyamatok fékezéséhez szükséges antioxidánsokat. Nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy szervezetünk megfelelő működéséhez biztosítsuk a szükséges esszenciális anyagokat és lehetőleg természetes forrásból (zöldség, gyümölcs kivonat). Minél „színesebben” (cékla, brokkoli, répa stb) étkezzünk, jelentős részben nyersen (ne főtt, sült formában).

Az egészséges táplálékozás mellett természetesen a megfelelő minőségű és mennyiségű mozgás és a kellő stresszkezelés is kritériuma a harmonikus sejtszintű megújulási folyamatoknak. Az előadást követően a jelenlévők a feltett kérdésekre választ kaphattak és egyéni konzultációra is lehetőség volt.. 
 

 

A programon, amelynek a Balassi Bálint Megyei Könyvtár adott otthont, 120-an vettek részt.
Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Szombathelyen

SZOMBATHELY MJV ÖNKORMÁNYZATA ÉS A SZOMBATHELYIEK EGÉSZSÉGÉÉRT EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN AZ EMLŐRÁK ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJÁHOZ KAPCSOLÓDVA a MRL Szombathelyi Alapszervezete Figyelemfelhívó sétára hívja Önt 2018. október 5-én (pénteken) 15 órára A SÉTA A BOROSTYÁNKŐ ÁRUHÁZTÓL INDUL FLASHMOB Olvass tovább...

Egyéb

Főzzünk, de okosan – Főzőklub

Január 20-án Szalayné Kónya Zsuzsa dietetikus vezetésével finom ételeket főztek a főzőklub tagjai. A receptek alapján mi is elkészíthetjük a finomságokat.