A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete „Vidám Úszóverseny” címmel szervezett programot 2013. május 30-án Hatvanban a Heves megyei Alapszervezetek tagjai részére, az Európai Rákellenes Hét programjaihoz csatlakozva.

Az Úszóversenyt megnyitotta: Prof. Dr. Simon Tamás a Magyar Rákellenes Liga elnöke,
Dr. Verrasztó Zoltán sebészorvos, kétszeres világbajnok és olimpiai ezüst-, illetve bronzérmes úszó. A Hatvani Kórház vezetősége és munkatársai nevében Vörösmarty Attila Ápolási Igazgató köszöntötte a részvevőket a Markovits Kálmán uszodában, amely helyet adott a rendezvénynek.
Felhívásunkra hét alapszervezet jelezte részvételi szándékát.

Hat korosztály sorakozott fel a rajtnál:10-15,16-25,26-50, 51-60 és a 60 év felettiek. Külön úsztak a hölgyek és urak.
Részt vett az úszásban és korosztályában II. helyezést ért el dr. Nagy Emese a hatvani kórház onkológusa!
Nem csak a betegségben átesett és gyógyulófélben lévő betegek úsztak, hanem családtagjaik is büszkén részt vettek a versenyen. Több alapszervezet diákjai is lelkesen részt vett a versenyen! A daganatos betegeknek szükségük van a mozgásra, örömteli együttlétre betegtársaikkal, barátaival!
Célkitűzésünk minél több ilyen programot szervezni, mint ahogy tettük eddig is pl. az „Élet könnyebben- könnyebb” program, amikor egy éven keresztül futottunk, tornásztunk betegségből gyógyultak és családtagjai, barátai!

Meg is kaptuk a méltó jutalmat, együtt tarthattunk tornabemutatót a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban Monspart Saroltával a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából megrendezésre kerülő központi ünnepségünkön, kétszáz vendég előtt!
Az úszóversenyt jövőre is meg szeretnénk rendezni és ezzel folytatjuk majd a megkezdett hagyományt.
Szeretnék köszönetet mondani a MRL vezetősége és betegtársaim nevében Hatvan Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. Igazgatójának, Decsi Ferenc úrnak és munkatársainak óriási támogatásért, amit kapott a hatvani Alapszervezet!

A versenyen 81 részvevő volt jelen, bízom benne, hogy jövőre még többen leszünk!

Lazányi Jánosné elnök

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

10 éves a Hajdúszoboszlói Alapszervezet

10 éves jubileumi rendezvényt tartottunk 2017. március 21-én, a Hajdószoboszlói Alapszervezet megalakulásának megünneplésére. A rendezvényre meghívtuk vezetőinket, támogatóinkat és tagjainkat. Az ünnepség helyszíne a Hajdúszoboszlói Hotel Délibáb szálloda Mirage terme volt, melyet a szálloda tulajdonosai ingyenesen Olvass tovább...

Egyéb

Rózsaszín Nap Salgótarjánban

400 rózsaszín lufi repült az égbe a séta végén