Ajánlom az olvasók figyelmébe Albert Espinosa: Sárga világ (Ha hiszel az álmaidban, valóra válnak) című, a Trívium Kiadó gondozásában megjelent igen érdekes és elgondolkodtató könyvét.



A könyvet egy sikeres szerző, író-színházi ember írta, aki gyermekkorától korai 20 éves koráig rákbeteg volt, a betegség oltárán feláldozta egyik lábát, májának egy részét, de gyógyult és alkot és leírja, hogy betegségben töltött gyermek- és ifjúkora különböző terheléseit hogyan tudta optimistán és nyertesként leküzdeni. Mindenkitől tanult, betegtársaitól, orvosoktól, nővérektől, takarítónőktől, és mindenki a maga módján tudott segíteni, de csak azért, mert ő maga meg akart gyógyulni és nem engedte, hogy a betegség legyőzze.

A könyvben nem konkrét tanácsokat ad, de példát arról, hogyan lehet megküzdeni a betegséggel, hogyan lehet optimistára fordítani minden pesszimista történést.
Nagyon örülök, hogy a könyv magyar nyelven is megjelent.

Prof. dr. Simon Tamás
a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

MAJÁLIS és CIVIL SOKADALOM HATVANBAN

Időpont: 2017. május 1. Helyszín: Népkert Az ünnephez kapcsolódóan már kora reggel megérkeztünk a helyszínre és azonnal nekiláttunk az előkészületeknek. A sátruk, főzőhelyünk felállítása után előkerültek az alapanyagok, amit előző nap előkészítettünk. S miközben Lestyán Olvass tovább...

Egyéb

Kijárási korlátozás – Tartsuk be! A mi érdekünkben rendelték el!

Tájékoztatásul a kijárási korlátozásról: A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Olvass tovább...

Egyéb

Újrakezdés. Élet az emlőrák után

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Egészségklubja 2013. március 19-én „Újrakezdés. Élet az emlőrák után” címmel szervezett rendezvényt.