2016.06.11-én a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet közösen vett részt a Perczel kertben ezen a rendezvényen.

A fesztivál társprogramjaként a két szervezet a lakossági szűrések népszerűsítésére közösen elkészített poszterekből (méhnyakrák, húgy- és ivarszervi daganatok, tüdőrák, emlőrák. szájüregi daganatok, önvizsgálatok) tartott kiállítást az érdeklődők számára a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

A szemléltető posztereken keresztül tájékoztattuk az érdeklődőket a Tolna megyében és Szekszárdon elérhető hatásos szűrővizsgálatokról, és információkkal, valamint útbaigazításokkal láttuk el a szűrések elérhetőségéről és lebonyolításáról a kérdéseket feltevő érdeklődőket.

A továbbiakban meghallgattuk V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű újságírója „Egy Korty derű” című előadását, és közönségtalálkozón hallgattuk Endrei Judit népszerű TV újságíró előadását és meglátogattuk más résztvevők bemutató standjait.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) részéről Nyéki István megyei szűrési koordinátor, a MRL Szekszárdi Alapszervezet részéről Szikla József vett részt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Augusztusi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet tagjai augusztusban  is folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban sétaköröket, nordic walking- és kerékpártúrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.  Sétakör összesen: 330,16 km /heti rendszerességgel, kitartóan sétáltak./  Olvass tovább...

Alapszervezetek

Teremtorna Hatvanban – Keveset mozgóknak, fogyókúrázóknak 12.

Időpont:  2016. április 6. Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház Ebben az évben újból elindítottuk teremtornánkat. Egyre sikeresebb a város lakossága körében, hétről-hétre egyre többen jelzik, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk. Betegek, családtagok és immár ismerősök is örömmel fogadták Olvass tovább...

Alapszervezetek

Lépjünk az emlőrák ellen!

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara a Magyar Rákellenes Ligával és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi kórházzal közösen figyelemfelhívó rendezvényt szervezett a rózsaszín hónap alkalmából. Az egyetem épülete előtt dr. Kiss-Tóth Emőke, a kar dékánja, dr. Révész János, Olvass tovább...