A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete Stresszoldó Klubjában „Hogyan legyünk boldogtalanok? címmel Fodorné Vincze Anna pszichológus tartott interaktív előadást a Civil Közösségek Házában.

Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs. Ez a szemlélet nagyon sok szomorúságot, boldogtalanságot tud okozni. Az is mindenkinek a saját döntése, hogy „félig üresnek” vagy „félig telinek” látja a poharát.

A sok találó idézettel, kép illusztrációval, az életből vett példákkal mutatott rá az előadó a boldogtalanság lehetséges kiváltó okaira, egyúttal a hallgatóságnak feltett kérdéseivel világított rá a boldog állapot megtalálásának lehetőségeire.

A nagyon oldott, jó hangulatú interaktív előadás alatt a képzeletbeli tükörben még gyermekkori önmagunkkal is találkozhattunk.

Bár az elhangzott gondolatok jó része nem ismeretlen egyikünknek sem, Anna előadása során sok minden került a helyére, de akad bőven gondolkodni való is.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civil egyesületek túrája

A Siófoki Alapszervezet beszámolója A KILITIÉRT EGYESÜLET 2021.09.26-án 5 km és 10 km-s túrát hirdetett a városban működő civil szervezetek számára. A meterológiai előrejelzés, valamint javaslatukat megfogadva, hogy töltsük a napot a szabadban és túrázzunk, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó Debrecenbe az Összefogás az emlőrák ellen szimpóziumra és sétára

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete  2018.10.15-én 14:00-óra és 16:00 óra között tartja ” Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” című rendezvényét. Helyszín: Debrecen Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatal Nagy Terme (Régi Városháza), Debrecen, Piac Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tavaszváró kézműves foglalkozás

 A MRL Salgótarjáni Alapszervezet március havi Stresszoldó Klubja a tavaszvárás jegyében telt el. Bablenáné Kovács Márta irányításával megtanultunk krepp papírból hóvirágokat, színes tulipán csokrokat készíteni. Az először még lehetetlennek tűnő feladatot végül mindenki sikeresen megoldotta Olvass tovább...