A Grassalkovich Művelődési Házban tartotta Nemzeti Rákellenes Nap rendezvényét 2016. április 12-én 14 órakor a Hatvani Alapszervezet.

Az ünnepségre az  országos roadshow egyik állomásaként érkezik bemutatóra Földvári Barbara újságíró és Dallos Csaba rendező-operatőr által jegyzett ÉLNI ÉS NEM FÉLNI című film és a Földvári Barbara által szerkesztett FÉLSZ A VIHARTÓL? című könyv.

A filmben  Balassa Gabriella vállalkozott arra, hogy elmesélje daganatos betegsége történetét, beszéljen az átélt nehéz időszakokról, gyermekeik, családjaik, barátaik bátorító hozzáállásáról és segítségéről, amiket abban az időben kaptak tőlük.

Üzenetük az, hogy a hasonló sorsban lévő emberek bátran merjék felvállalni  betegségüket, ne féljenek ezekről beszélni, pláne ne titkolják el, hiszen ez is egy betegségfajta a sok közül.

A megható, könnyes szemmel végignézett filmvetítés a jelenlévők és az alkotók kötetlen beszélgetésével zárult.

A film után Földvári Barbara  könyvbemutatója  következett, amely 8 érintett hölgy vallomását tartalmazza.

50 vendég volt jelen a rendezvényen.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Egészségkommunikáció a lakosság körében – a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából

Az ez évi Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából lakossági egészségkommunikációs rendezvényt tartottunk a Mammut Üzletközpontban 2016. április 9-én. Akciónk egyik célja az volt, hogy olyan körülmények között teremtsünk prevenciós lehetőséget, ahol az emberek a mindennapjaikat élik. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó – 3-1-2 Meridián torna a hosszú egészséges életért – Szekszárdon

  A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet tisztelettel meghívja Önt és minden kedves érdeklődőt a „3-1-2 Meridián torna a hosszú egészséges életért”  (Dr. Eőry Ajándok a biológia tudományok kandidátusa és prof. Zhu. Zong Xhiang professzor módszere Olvass tovább...