A tavasz és ezzel egyidejűleg a Húsvét a testi és a lelki újjászületés, megújulás, felfrissülés időszaka. A természettel párhuzamosan újjáélednek az érzelmek és az élet megannyi formája. A természettel együtt mi is megújulunk; elengedjük a régit, helyet engedünk az újnak.

Szőllősiné Zeke Judit dietetikus, életmód tanácsadó a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Stresszoldó Klubjának felkért előadója 2016.03.21-én nagyon szemléletes és élvezetes zenével, képekkel, verssel színesített előadást tartott a tavaszi testi-lelki-érzelmi megújulás lehetőségeiről, módjáról.

A böjtnek számos olyan következménye van, amely kedvezően hat az egészségünkre: megszabadulhatunk a hosszú év és tél alatt felhalmozott méreganyagoktól, plusz kilóktól, érzelmi szinten pedig elengedhetjük a régi sérelmeket, félelmeket, negatív, hátráltató gondolatainkat. De nagyon fontos a módja. Mindenképpen szakember irányításával tanácsos végezni. Lényeg a fokozatosság a mértékletesség és a szakmai háttér.

A böjt kiváló kiegészítője a testmozgás: a séta, a jóga, az úszás: ebben is egyénre szabottan kell a megfelelő mozgásformát kiválasztani.

Összegezve: figyeljünk magunkra, kérjük ki szakember segítségét, tervezzük meg, adjunk rá időt, türelmet és ne feledjük: a mérték az érték ebben is!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ökológiai lábnyom – előadás Debrecenben

Hívás klub – Debreceni Alapszervezet November 10-én klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében. A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Most is voltak, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évzáró taggyűlés Eleken

A Magyar Rákellenes Liga megtartotta decemberi, egyben évzáró taggyűlését, melyen szép számmal vett részt a tagság. A gyűlésen Kecskés Andrea az alapszervezet elnöke és Szelezsán György polgármester köszöntötte a résztvevőket. Számos elismerés került átadásra, majd Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ismerkedés Esztergommal, a római katolikus egyház magyarországi központjával

 Autóbuszos kirándulásunk célpontja a magyar államalapítás bölcsője, Esztergom, mely több mint ezer éve a magyar katolicizmus fővárosa. Csoportunknak baráti kapcsolat révén a nemzetközi hírű prof. dr. Prokopp Mária művészettörténész tartott idegenvezetést a Bazilikában, a Várban, Olvass tovább...