Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat helysége
Időpont: 2025. április 7. 14 óra
Vezeti: Sándorné Buda Ildikó dietetikus
Mai fakanál klubfoglalkozásunkon már a húsvéti ünnepekre ötleteltünk.
Húsvéti salátát készítettünk
Tavasszal sokan imádjuk a friss retket valamilyen joghurtos öntettel kombinálni. Ezúttal került bele egy kis torma is. Ettől egy kicsit édeskés lett és egyben krémes is. A húsvéti sonka sem maradhat ránk! Nyugodtan mehet a maradék ebbe a salátába is. Csakúgy, mint a kalács. De ha kalács nincs, akkor használjunk hozzá teljes kiőrlésű kenyeret. A kaláccsal kicsit ünnepiesebb. Tojás is kell bele persze, hiszen ez nemcsak plusz fehérjeforrás, hanem nagyon egészséges is.
Elkészítési idő: kb 15 perc
Hozzávalók/fő
• 2 marék salátakeverék (használj olyat, amiben káposzta is van)
• 3 vékony szelet sonka, karaj, vagy maradék húsvéti sonka
• 1 db főtt tojás
• 1 db koktélparadicsom
• 40 g light feta sajt
• 1 db hónapos retek Öntet
• 3 evőkanál (85 g) görög joghurt (10%-os)
• 1 teáskanál (6 g) reszelt csemege torma
• 1 csipet só
• 1 csipet morzsolt oregánó
Miközben készítettük a finomságot, lelkesen elmeséltük, hogy kit várunk húsvétkor, várunk e vendégeket, ki fog meglocsolni mindet, hogy el ne hervadjunk.
11 fő vett részt a foglalkozáson
Lazányi Jánosné
Hatvani Segítő Szolgálat vezető
0 hozzászólás