A Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálat önkénteseit az a megtiszteltetés érte, hogy 2024. június 23-án, vasárnap felkérést kaptunk Törő András plébános úrtól, aki a Debreceni Karitatív Testület választott elnöke, hogy segítsük a Családi nap rendezvényük sikerét.

Kreatív foglalkozást, kavicsfestést, gyöngyfűzést és az egészséggel kapcsolatos kvízjátékokat terveztünk, amelyekkel nemcsak a gyerekeket, hanem a fiatalokat és a felnőtteket, sőt teljes családokat is bevontunk a játékokba.

A siker nem maradt el, ugyanis a rendezvény apraja-nagyja vidáman szórakozott, és a maguk által készített ajándékokkal zárhatták a napot. Mindenki vihetett haza egy csipet szeretetet, barátságot, örömöt és vidámságot, ami felejthetetlenné tette az együtt töltött perceket. (Ahogyan a gyerekek is fogalmaztak, ez az egyik legfontosabb ahhoz, hogy egészségesek legyünk és legyőzhessük a betegségeket.)

Remekül sikerült szintén ott a második napi, hétfői program is, amikor már a szünidő első napján a napközis gyerekek táborában varázsolhattunk élményeket a résztvevő gyerekeknek.

Önkénteseink nagyszerű munkáját, ezúton is nagyon köszönjük, és nem utolsósorban a támogatóink segítségéért is hálásak vagyunk, hiszen a foglalkozások eszközeinek egy részét biztosítják nekünk.

Dévényi Ágota
Kozempel Zsuzsánna

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes  Világnapi rendezvények  Egerben

Az Egri Alapszervezet felkérésére 2020. február 3-án este, a Szent Bernát (ciszterci) templomban Koós Ede atya misét celebrált  a rákbetegekért, gyógyulásukért, orvosaikért, ápolóikért. A  2020. február 11-i rendezvény szintén a Világnap jegyében zajlott. A hospice Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás, előadás, közös torna a Liganapon

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete kirándulást szervezett tagjainak a helyi pincesorra. Közös torna után háziorvosunk – Dr. Király Csaba – tartott előadást településünk egészségügyi helyzetéről, kiemelve a daganatos betegségeket és a szűrések fontosságát. A finom gulyás Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nincs Lehetetlen – A fenntartható NGO 2.0 – Konferencia a Holland Királyság Nagykövetsége szervezésében

2016. április 21-én a Holland Királyság Nagykövetsége a “Nincs Lehetetlen – A fenntartható NGO 2.0” címmel megrendezett konferenciára a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet 4 tagját is meghívták. A Babits Mihály Kulturális Központ Csatár Nagytermében tartott Olvass tovább...