A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet április 9-i rendezvényén Fürné Mosoni Anita alapszervezeti elnök tartott előadást, melyen az egyetem számos hallgatója is részt vett.

A Rákellenes Nap keretében nem a betegségről, hanem a lelki egészségről tartott prezentációt. Előadásában beszélt a lelki egészség pozitív életérzéssel járó belső folyamategyensúlyáról és az ebből következő viselkedésről, amellyel az egyén biztosítja belső stabilitását, illetve
arról, hogy a szervezetünket érő különböző stresszfaktorok hogyan befolyásolják az immunrendszerünket, mely bizonyítására számos kutatási eredményt mutatott be. Ha rendben van a lelkünk, rendben lesz az egészségünk is és a betegségek sokkal kisebb mértékben tudnak manifesztálódni.

Az előadást követően Kiss Katalin oktató segítségével ismerkedhettek meg a jelenlévők a Nia-tánc kezdő lépéseivel és egy holisztikus mozgásformával.

Köszönjük az előadóknak és a szép számmal megjelent érdeklődőnek, hogy fontosnak tartották a rendezvényen való részvételt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szakmai továbbképzésen vettünk részt Budapesten

A Magyar Rákellenes Liga az alapszervezetei  részére 2015. június 2-án szakmai továbbképzést tartott Budapesten, melyen  Siófokról 7 tagunk vett részt. A daganatos betegségek fajtáiról, tüneteikről, a kezelési módokról és  mellékhatásaikról, illetve  a gyógyulási folyamatokról a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Májusi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Kis létszámban, szabályokat, a maszk és távolságtartást betartva sétaköröket, nordic walking- és kerékpár túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.  Sétakör májusban összesen: 388,02 km Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Miskolcon

Február 5-én a hideg ellenére is sokan sétáltak Miskolcon a Rákellenes Világnap alkalmából, hogy felhívják a figyelmet a megelőzésre, szűrésre, korai felismerésre és arra, hogy mindenkinek jár a méltányos ellátás.