Hívás klub – Debreceni Alapszervezet

November 10-én klubfoglalkozásra érkeztek a tagok az Onkoradiológia szeminárium termében.

A borús idő ellenére 32 fő vett részt a foglalkozáson, amíg gyülekeztek a résztvevők kis csoportokban beszélgettek. Most is voltak, akik régen találkoztak.

Dr. Hallay Judit elnök asszony bemutatta a mai klubfoglálkozás elődóját, Gyarmathy István ökológust, aki emelett a Debreceni Dixieland Jazz band klarinétusa, alapító tagja.

Nagyon jó előadást tartott „Ökológiai lábnyom” címmel. A természet védelméért mindannyian tehetünk, akár lakótelepen élünk, de még inkább kisebb vagy nagyobb kertet művelünk. Szólt az élővilágbarát kert létesítésének elveiről, módszereiről. Vetítőképes előadását kis video részletekkel tette színesebbé. Majd válaszolt a kérdésekre.

Dr. Hallay Judit tájókoztatta a résztvevőket, hogy december 8-án ismét lesz adventi hangverseny, a helyszín még egyeztetés alatt. Mohos Nagy Éva tanítványai lépnek fel.

Kozempel Zsuzsánna klubvezető aktuális dolgokról tájékoztatta a tagságot.

  • Minden hétfőn gyaloglást szervezünk, 9 órakor a Klinika villamos megállótól.
  • Minden szerdán folytatódik a hastánc 09.00- 10:30 óráig.
  • Szólt a kulturális lehetőségekről. (színház, hangverseny…)
  • Önkénteseink részt vesznek a Karitatív Testület adománygyüjtő akciójában november 4. és december 22. között. az Auchan áruházban.

Pappné Ráduly Irma meghívta a résztvevőket a Megyei Nyugdíjas Szövetség által szervezett november 11-i „Séta az egészséges tüdőért” erdei sétára, amely 10 órakor a Köztemető főbejáratától indul.

A klubfoglalkozás jó hangulatban ért véget.

Következő klubfoglalkozás: 2023. január

Kozempel Zsuzsánna

MRL Hívás klubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Stresszoldó klub Salgótarjánban

A Stresszoldó Klub vendége 2016. április 25-én dr. Balaskó Annamária természetgyógyász orvos, foglalkozás-egészségügyi orvos, hagyományos kínai orvos volt. Ismét érdekes témát, és főnként előadót találtunk a Stresszoldó Klub foglalkozására. Vendégünk, dr. Balaskó Annamária maga is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani rózsaszín séta és előadások

Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja Figyelemfelhívó rendezvény Hatvanban 2019. október 11. péntek 14 óra A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyalogoltunk a nők egészségéért, mert minden lépés számít

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete figyelemfelkeltő gyaloglást szervezett Eresztvényben, a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Világgyalogló Nap eseményéhez kapcsolódva. A rövidebb távot, az  Eresztvény-Petőfi sétány- Kőtár- Somoskői vár- Eresztvény útvonalra hirdetett túrát hirdettük meg a „nők Olvass tovább...