2015. szeptember 1-30 között zajlottak a B.A.Z megyei Szűrési staféta lakossági programjai, ami a szűrővizsgálatokat népszerűsítette, a szűréseken történő megjelenési arány növelésére irányult.

A cél érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a járási hivatalokkal, a települési önkormányzatokkal, valamint a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezetével szorosan együttműködve a szervezett lakossági emlőszűrő-vizsgálatokra csoportos beutaztatásokat szervezett szeptember hónapban.
2015. szeptember 9. napján Putnok Város Önkormányzata biztosított az emlőszűrő-vizsgálatra behívó levéllel rendelkező lakosai számára autóbuszos beutazást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban működő Komplex Mammográfiás Központba.
A beutaztatott 27 fő számára a vizsgálatra történő várakozás is hasznosan telt, emlőmulázson elsajátíthatták a mell önvizsgálatának helyes gyakorlatát, kisfilm segítségével megismerkedtek az emlőrák 7 figyelmeztető jelével. Számos, az egészségtudatos magatartás kialakítása szempontjából kiemelkedően fontos témát érintő beszélgetést folytattak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársaival, valamint a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezetének vezetőjével.
Testtömeg index, valamint testzsírszázalék-mérést követően pedig az egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsokkal is gazdagodtak. A beutaztatott csoport tagjai között számos olyan hölgy is átesett a szűrővizsgálaton, aki saját elmondása alapján több meghívót is kapott már a vizsgálatra, de anyagi nehézségei miatt nem jutott el korábban egyszer sem szűrésre.

Az Encsi Járási Hivatal, valamint az Encs Város Önkormányzatának sikeres együttműködése eredményeként magas részvétellel zajlott az encsi hölgyek szűrése is a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban működő AA-MED Kft. Emlővizsgáló Centrumban, illetve az Egészségfejlesztési Iroda és a Szűrőközpont által biztosított vizsgálatokon.

Szeptember hónapban ütemterv szerint történtek a csoportos beutazások szervezett lakossági emlőszűrésre a megye több településéről, hasonló gazdag programokkal.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Díszoklevél a Rózsaszentmártoni Alapszervezet részére

A Rózsaszentmártoni Alapszervezet 10 éves fennállása alkalmából díszoklevelet kapott Rózsaszentmárton Község Önkormányzatától.

Alapszervezetek

Úszóverseny Hatvanban

MEGHÍVÓ A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat szeretettel meghívja Önt a Heves Megyei Alapszervezetek tagjai között megrendezésre kerülő ÚSZÓVERSENYÉRE! Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! Időpont:  2020. szeptember 5. szombat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évzáró adventi rendezvény Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a korlátozások megszüntetése jóvoltából ismét megtarthatta évzáró adventi ünnepi rendezvényét 2022. november 25-én. A jelenlévők köszöntése után verses, zenés ünnepi műsor volt a programon, majd meggyújtva a fény várásának Olvass tovább...