A  Siófoki Alapszervezet a város civil szervezeteinek képviselőivel (pl. Veseklub, Nyugdíjas klub, Nőklub) 2021. október 21-én rendezte meg a siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulói részvételével a mellrák elleni küzdelem figyelemfelhívó kampányát.
A viharos szél ellenére sikerült a  a rózsaszínű lufikat és a lányok ujját diszítő pink rózsagyűrűt átadni. Nagyon örültünk, hogy fiúk is részt vettek a rendezvényen, mert mint tudjuk, sajnos a mellrák betegsége a férfiaknál is előfordul.
A prevenció fontosságának hangsúlyozásában nagy segítséget nyújt az intézményt ellátó védőnő aki szintén jelen volt a rendezvényen.
Királyné Bostyai Mária
a Siófoki Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészség percek a Salgótarjáni Városi Televízióban

Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet elnöke beszélget Feketéné dr. Zeke Ildikó tisztifőorvossal, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjével és munkatársával, Katkó Orsolya osztályvezetővel. Egészséges életmód, megelőzés, szűrések, megbetegedés, halálozás a daganatos megbetegedésekkel összefüggésben, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés, előadás Debrecenben a Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat február 5-én az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében szervezett programot a Szent József Gimnázium tanulói részére. Tóth Tímea III. éves orvostanhallgató tartott előadást, melynek keretében felhívta a figyelmet a Olvass tovább...