Hosszú kényszerszünet után végre mód nyílt a szabadban mozgással tenni az egészségünkért és egyúttal tájékozódni egészségi állapotunkról.

Kellemes környezeti és hőmérsékleti körülmények között került lebonyolításra a Salgótarjáni Sportcentrumban az első Családi Sportnap, melyen a megjelent közel kétszáz fő válogathatott a mozgásformákból a szenior tornától a zumbáig. A helyesen megválasztott és rendszeresen végzett mozgásnak óriási szerepe van nem csak a prevenció, hanem a rehabilitáció szempontjából is.

A rendezvényen meghívott partnerként most is, mint oly sok alkalommal, jelen volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntes csapata és a délelőtt folyamán tanácsadással, lakossági felvilágosító beszélgetésekkel egybekötött szűrővizsgálatokat végzett. Volt vérnyomásmérés, BMI meghatározás, 2-es típusú diabetes kockázati felmérés, vércukor, koleszterinszint mérés, szájüregi szűrés, anyajegyszűrés, PSA teszt. A szűrővizsgálatokon száz fő jelent meg.. 

Szájüregi szűrésen 35 fő vett részt, anyajegyszűrésen a 40 vizsgált személyből hat főt szakorvosi ellátásra továbbküldtünk, a 25 PSA tesztből a kettő volt pozitív, akiknek javasoltuk az urológiai szakrendelésen való megjelenést.

Sajnos a megjelentek között alacsony volt a férfiak aránya, viszont pozitívum, hogy sok volt az érdeklődő fiatal.

Egyúttal ez a nap volt a nyitánya Salgótarjánban az „Örökmozgók Hetének”, mivel önkénteseink és tagjaink is bekapcsolódtak a sportprogramba is.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Esély az egészségre

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Civil Hónap programjaihoz csatlakozva szervezte meg szeptemberi Egészségklubját, melyhez  több civil szervezet is kapcsolódott. Az esemény középpontjában Dr. Gundy Sarolta kandidátus asszony „Génjeinkben hordozzuk a sorsunkat?  című előadása Olvass tovább...

Események

Motorosok rózsaszínben 2020.

2020-09-26 4. alkalommal szerveztük meg a motoros csillagtúrát és felvonulást a mellrák elleni hónap nyitányaként. 57-en érkeztek motoron az ország különböző pontjairól, hogy elhozzák közösségeik üzenetét az emlőszűrés és a korai felismerés fontosságáról. A motorosok Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak Budapesten

2020-08-24 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagja közül tíz fő Budapest néhány nevezetességét tekintette meg Első utunk a Gül Baba türbéjéhez vezetett, megcsodáltuk a szép rózsakertet és a kiállítást. Szulejmán agájának emlékművét sokan nem Olvass tovább...