A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.06.10-i Mozgásklub programját ismét az SBTC Sporttelep területén, a szabadban tartotta. A foglalkozást dr. Kajtor Erzsébet, okleveles meridián klubvezető irányította.

A klubvezető először felsorolta a mozgás egészégre gyakorolt jótékony hatásait: a boldogság hormonnak is nevezett endorfin szabadul fel, mozgással gyógyítható a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az elhízás, az asztma, az ízületi gyulladás, az emésztő- és hormonrendszeri panaszok, jótékonyan hat a lelki egészségre is.

Ezután beszélt a 3-1-2 meridiántornáról, mely egy olyan aktív kezelésfajta, amit a beteg önmaga végez, maga tesz az egészsége érdekében, legyen szó akár (ön)gyógyításról, akár egészségfenntartásról vagy megelőzésről.

Ezután a gyönyörű környezetben végigtornázták a jelenlévők a Meridián 3-1-2-őt.

Az esemény a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Önkéntesnek lenni jó!

A Magyar Rákellenes Liga 2019. november 12-i rendezvényén az Egri Zenészek Egyesületével együtt, közös programmal köszöntötte a megjelent önkénteseket és az érdeklődőket. A szép számmal megjelentek meghallgathatták Dorner László pszichológus előadását az önkéntesség serdülőkori és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Bélapátfalván

2016.10.27-én tartotta a Bélapátfalvi Alapszervezet az Őszi figyelemfelhívó sétát. A sétán 60 fő vett részt.

Alapszervezetek

„Fő az EGÉSZSÉG!”  – Debreceni főzőklub

4 év szünet után (a covid miatt) 2024. március 4-én egy lelkes csapattal ismét találkoztunk az I. Belklinika tankonyháján, hogy Szalayné Kónya Zsuzsa vezetésével újraindítsuk a sikeres programot. Különleges receptek alapján készültek el az egészséges Olvass tovább...