A cseresznye nagyon egészséges gyümölcs.  Kb. 80 százaléka víz. Tisztítja a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét.  Az ízületi megbetegedések megelőzésében bizonyított a hatása. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.

Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.  Kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Magas melatonin tartalma segíti a nyugodt alvást.

Vitaminjai szerepet játszanak a szem egészségének a megőrzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Erős gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintjét, segít megelőzni az izomgörcsöket.

Egy kis finomság:

Cseresznyés desszert

Hozzávalók / 1 adag

  • 1 ek natúr zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt( használhatunk görög joghurtot is, ebben az esetben krémesebb lesz az állaga ).
  • néhány darab keksz
  • cseresznye
  • Méz

Elkészítés:

  1. A joghurtot kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zabpelyhet, édesíthetjük egy kis mézzel, majd összekeverjük.
  2. Magozzuk ki és felezzük meg a cseresznyéket. A joghurt felett végezzük el ezt a műveletet, hogy a lé belecsepegjen. Ez fogja adni a szép színét.
  3. A cseresznyék felét keverjük bele a joghurtba.
  4. Egy másik tál aljába rakjunk be 1-2 darab összetört kekszet.
  5. Tegyünk rá egy réteg cseresznyés-zabpelyhes joghurtot.
  6. Még egy réteg keksz és még egy réteg joghurt.
  7. A tetejére rakjuk a maradék cseresznyét és néhány darab összetört kekszet.
  8. 1 órára tegyük hűtőbe.

 

Kategóriák: DietetikaReceptek

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Élelmiszerek kezelésének higiéniai szabályai általában és járványhelyzetben

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubja 2021. március 22-i előadásának címe az „Élelmiszerek kezelésének higiéniai szabályai általában és járványhelyzetben” volt. A vetítettképes video előadója, Szőllősiné Zeke Judit dietetikus, egészségügyi szakmenedzser először az élelmiszer higiéné Olvass tovább...

Receptek

A tavasz gyümölcse: az eper – a Fakanál klub ajánlata

Ismerkedj meg a tavaszi friss eper jó tulajdonságaival! Készíts el a receptek, vagy saját ötleted alapján a finomságokat és oszd meg velünk! Az eper vagy kerti eper az eper (Fragaria) nemzetségbe tartozó növény, amelyet álterméséért termesztenek. A köznyelvtől eltérően a szakmai elnevezése szamóca. Már az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészséges életmódra nevelés

A Kerekharaszti Csillagfény Óvodában az egészséges életmód projektjük megvalósításához alapszervezetünk is hozzájárult gyümölcsök és zöldségfélék kóstoltatásával. Fontosnak tartjuk, hogy az egészség tudatos életmódot már kisgyerekkorban megalapozzuk. Luklider Jánosné a Kerekharaszti Alapszervezet elnöke