A cseresznye nagyon egészséges gyümölcs.  Kb. 80 százaléka víz. Tisztítja a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét.  Az ízületi megbetegedések megelőzésében bizonyított a hatása. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.

Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.  Kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Magas melatonin tartalma segíti a nyugodt alvást.

Vitaminjai szerepet játszanak a szem egészségének a megőrzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Erős gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintjét, segít megelőzni az izomgörcsöket.

Egy kis finomság:

Cseresznyés desszert

Hozzávalók / 1 adag

  • 1 ek natúr zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt( használhatunk görög joghurtot is, ebben az esetben krémesebb lesz az állaga ).
  • néhány darab keksz
  • cseresznye
  • Méz

Elkészítés:

  1. A joghurtot kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zabpelyhet, édesíthetjük egy kis mézzel, majd összekeverjük.
  2. Magozzuk ki és felezzük meg a cseresznyéket. A joghurt felett végezzük el ezt a műveletet, hogy a lé belecsepegjen. Ez fogja adni a szép színét.
  3. A cseresznyék felét keverjük bele a joghurtba.
  4. Egy másik tál aljába rakjunk be 1-2 darab összetört kekszet.
  5. Tegyünk rá egy réteg cseresznyés-zabpelyhes joghurtot.
  6. Még egy réteg keksz és még egy réteg joghurt.
  7. A tetejére rakjuk a maradék cseresznyét és néhány darab összetört kekszet.
  8. 1 órára tegyük hűtőbe.

 

Kategóriák: DietetikaReceptek

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fakanál Klubfoglalkozás, tanácsadás Hatvanban

Időpont: 2023. március 6. Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai Fakanál klubfoglalkozásunkon ismét nagyon finom és tápláló desszertet készítettünk Ildikével! Sándorné Buda Ildikó dietetikus köszönjük a hasznos táplálkozási tanácsokat is! 14 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fakanál Klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2021.09. 20. Előadó: Sándorné Buda Ildikó Mai klubfoglalkozásunkon vörösbabkrémet készítettünk. Hozzávalók 4 adaghoz: 1 doboz vörösbab (konzerv) fél fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma fél kávéskanál füstölt paprika 1 kávéskanál citromlé ízlés szerint só ízlés Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fakanál klub idénynek megfelelő zöldségekkel Hatvanban

Időpont: 2020. január 27. Vezette: Sándorné Buda Ildikó A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat 2020. év első Fakanál klubfoglalkozásán az idénynek megfelelő zöldségekből készítettünk finomságokat. Avokádó krémet, túrókrémet sárgarépával, Isteni finom volt! Mindkettő finom Olvass tovább...