A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. február 22-i témája a pandémia volt.

Az előadó, Dr. Ottmár Piroska, háziorvos, vetítettképes előadásában beszélt a szó jelentéséről, a jelenlegi járványhelyzetet okozó vírus tulajdonságairól, terjedéséről, a fertőzés tüneteiről, a diagnosztikájáról.

Előadásában részletezte a fertőzés által kialakult betegség lehetséges tüneteit, szövődményeit, kitért a tünetmentes fertőzés eseteire is.

Részletezte a járványhelyzet alatti háziorvosi ellátás és kommunikáció a helyzet hozta új formáit, a fertőzés gyanúja esetén követendő tennivalókat, a házi karantén szabályait a beteg és a családtagok szemszögéből.

Rávilágított a vakcináció elsődlegességére és részletezte a jelenleg elérhető védőoltások jellemzőit.

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének módját.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Egy nap alatt 414 megtekintés a youtube-on!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fókuszban a mammográfia -a salgótarjáni Egészségklub online előadása

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubja 2021. május 03-i videó előadásának témája a mammográfia volt. A vetítettképes videó előadója, Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet vezetője először beszélt a nők egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Élet a műtét után – Betegjogi konferencia Gyöngyösön

Időpont:  2016. szeptember 03. Helyszín: Gyöngyös Mátra Honvéd Kaszinó Zöld terme A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagsága meghívást kapott a Gyöngyösi Alapszervezet „Élet a műtét után” címmel megrendezésre kerülő rendezvényére. Jól szimbolizálta a mai Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Székesfehérvárra – a Bory-vár megtekintése

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Bory Jenő építészmérnök, szobrászművész különleges építészeti, szobrászati alkotásaiban gyönyörködhettünk 2021. augusztus 12-én. A Bory-várat saját elgondolásai, tervei alapján két keze munkájával hozta létre. Emléket emelt művészi álmainak, munka- és hitvesi szeretetének. Valójában Olvass tovább...