A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. februárjanuár 08-i témája az „okostányér  volt.

Az előadó, Bialkó Tímea dietetikus vetítettképes előadásában beszélt az egészség fogalmáról, annak egyik fontos alappilléréről, a kiegyensúlyozott táplálkozásról.

Vázolta a különbséget a táplálékpiramis és az okostányér között. Részletesen beszélt a tápanyagok dietetikusok által jelenleg ajánlott mennyiségeiről, arányairól, arról, hogy egy nap mi legyen a tányérunkon.

Előadásban felhívta a figyelmet arra, hogy nincs tiltott élelmiszer csak kerülendő mennyiség.

Kitért a javasolt konyhatechnikai eljárásokra, a kellő folyadékbevitel fontosságára.

Előadása végén kiemelte, hogy az egészséges étrend mellett nem szabad elfeledkezni a rendszeres mozgás jelentőségéről sem, ami minimum napi 30 perc aktivitást jelent.

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének módját és újból ismertette a február elsejével indult receptverseny kritériumait.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mit mutat a laboreredményem?

A MRL Miskolci Segítő Szolgálat szervezésében érdekesebbnél, érdekesebb előadás résztvevői lehettünk a tegnapi napon. Taskó Zoltánné (Marika) laboros előadásából megtudhattuk a vér vizsgálatával nemcsak számos betegségre utaló jelek lehetnek, de bizonyos értékek elemzésével az egészségi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Anyajegy szűrés a hatvani strandon

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete anyajegy szűrőnapot szervezett 2019. augusztus 24-ére, szombatra a hatvani strand fürdővendégeinek. Nagyon szép, napsütéses időnk volt, sokan felkeresték asztalunkat, jelentkezve a vizsgálatra. A regisztrációs asztalnál önkéntesünk a vizsgálatra jelentkezőknek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/2:

Hatvani Segítő Szolgálat Beszámoló Időpont: 2020.március 02. hétfő 14 óra Vezeti: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Nővérszálló 1. em. A Hatvani Segítő Szolgálatunk második Stresszoldó csoportfoglalkozásán elmeséltük, mi Olvass tovább...