A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. februárjanuár 08-i témája az „okostányér  volt.

Az előadó, Bialkó Tímea dietetikus vetítettképes előadásában beszélt az egészség fogalmáról, annak egyik fontos alappilléréről, a kiegyensúlyozott táplálkozásról.

Vázolta a különbséget a táplálékpiramis és az okostányér között. Részletesen beszélt a tápanyagok dietetikusok által jelenleg ajánlott mennyiségeiről, arányairól, arról, hogy egy nap mi legyen a tányérunkon.

Előadásban felhívta a figyelmet arra, hogy nincs tiltott élelmiszer csak kerülendő mennyiség.

Kitért a javasolt konyhatechnikai eljárásokra, a kellő folyadékbevitel fontosságára.

Előadása végén kiemelte, hogy az egészséges étrend mellett nem szabad elfeledkezni a rendszeres mozgás jelentőségéről sem, ami minimum napi 30 perc aktivitást jelent.

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének módját és újból ismertette a február elsejével indult receptverseny kritériumait.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Feltöltődés Bakonyszücsön

A MRL Siófoki Alapszervezetének 21 tagja 2015. aug. 31-szept. 6. között Bakonyszücsön, a Rehabilitációs Otthonban tartott továbbképzést és testi-lelki feltöltődést. Bakonyszücsön kívül - az Otthon jóvoltából - jártunk Sopronban és Kőszegen, illetve elutaztunk Pápára, Zircre Olvass tovább...

Alapszervezetek

A csodálatos gyógynövények a mindennapokban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.05.17-i Egészségklub témája a gyógynövények voltak. Az előadó, dr. Balláné dr. Tóth Ilona gyógyszerész, előadásában először általánosságban jellemezte a gyógynövények jótékony hatását, használatának hagyományait, előnyeit és hátrányait is. A házipatika fontos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Klubok találkozója a Baráthegyi Majorságban

A hagyományokhoz híven az idén a festői szépségű Bükki Baráthegyi Majorságban, a “Szimbiózis Alapítványnál” rendeztük meg a betegklubok találkozóját. A találkozó ötletgazdája, valamint a házigazda a Magyar Rákellenes Liga Miskolci szervezete volt. A megnyitót közös Olvass tovább...