A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2020. október 12-i Stresszoldó Klubjának témája a Simonton módszer volt.

A felkért előadó, Vitek Eszter beszélt a módszer feltalálóiról és lényegéről: Carl Simonton onkológus-radiológus, felesége pszichoterapeuta dolgozták ki a 70-es években a daganatos betegek megküzdését segítő módszert.

A Simonton módszer lényege, hogy a gyógyuláshoz a beteg a rendszeres gyakorlással segítségül hívja a test és a lélek mélyebb, nehezebben hozzáférhető erőit. Ellazult állapotban a belső, imaginációs képek megfelelő felépítésével és irányításával közvetlenül stimulálja az immunrendszert, és pozitív hatást gyakorol a testi folyamatokra. Bár daganatos betegek gyógyítása kapcsán lettek híresek, eljárásuk jól használható minden testi betegség kiegészítő terápiájaként.

Az előadás után irányított közös relaxációs majd imaginációs gyakorlatot végezhettek az a jelenlévők.

Az eseményen tizenkilencen vettek részt.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó rendezvény és séta a mellrák ellen Hatvanban

Időpont: 2024. október 11. péntek 14 óra A kampány első napján, október 1-én ünnepeljük a Mellrák Elleni Küzdelem Világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre. Évente kb. 8 ezer rosszindulatú Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egy délelőtt az egészségünkért

Borsodnádasdon 2017. október 14-re szerveztük az idei egészségnapot, több más szervezetet bevonva, egy szombat délelőtti napra. Nekünk, vidékieknek messzebbre kell utazni egy-egy szakorvosi vizsgálatért. Bőrgyógyászatért Miskolcra, szemészetért, hallásvizsgálatért Ózdra vagy Egerbe kell mennünk. Ezért tartottuk Olvass tovább...