MRL Tabi Alapszervezet

Tabon 2019.10.04-én rendeztük a mellrák elleni figyelemfelkeltő sétát, mely ismét a tabi Uszodától indult, majd az Evangélikus Gyülekezeti Házban folytatódott kötetlen beszélgetés formájában.

Rendezvényünket megtisztelte Winkler Violetta, aki megnyitotta az eseményt és beszélt a mellrák elleni küzdelem fontosságáról, a fővárosi rendezvényről és a MRL tevékenységéről.

Ismét velünk volt Dulcz Zoltán alpolgármester úr és felsége, akik rendszeresen részt vesznek az alapszervezet programjain.

Meghívott előadónk volt dr. Szabóné dr. Fekete Beáta, aki beszámolt a mellrák elleni küzdelemről és tapasztalatairól a háziorvosi munkában, a betegutakról ill. tájékoztatást adott arról, hogy 2020-tól Tabon is elérhető lesz a mammográfiás vizsgálat, előreláthatóan diagnosztikus céllal, de elképzelhető, hogy később a népegészségügyi célú szűrővizsgálat is helyben lesz.

Beszámolót tartottam a „Mellünk Egészségéért” program /továbbképzés pécsi rendezvényéről.

Az egészségesebb táplálkozásra való figyelem felhívás céljából Perger-Wenszky Lilla kistermelő saját termesztésű és készítésű szezonális finomságait kóstolhattuk meg.

Így is lehet készíteni…

A rendezvényen részt vett 36 fő.

  1. novemberben ismét meghirdettük a „Legyél te is Movember” c. programot, melyhez 23 fő csatlakozott. A bajusz növesztésen kívül kértük, hogy menjenek el urológiára/ PSA szűrésre és ösztönözzék erre férfi társaikat. Lelkesedésüket sörrel jutalmaztuk.

A szervezésben, lebonyolításban az alapszervezeti tagokon kívül segítségünkre van a Koppány-Völgye Egészségfejlesztő Központ, EFI, Tunel Kft., Tabi Evangélikus Egyház, Uszoda, Zichy Mihály Művelődési Központ, HÍR-MIX, ProMaternitas Kft.

Nyiriné Matyék Beatrix
MRL Tabi alapszervezeti vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó séta az egészségért, a mellrák ellen – Hatvanban

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2016. október 14-én, immár nyolcadik éve rendezi meg figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját. Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk! Olvass tovább...

Alapszervezetek

Női daganatos betegségek – Meghívó Miskolcra

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és Segítő Szolgálata, valamint a PR-MED Egészségház meghívja Önt Női daganatos betegségek  című rendezvényére Időpont: 2017. szeptember 21. csütörtök, 15:00 óra Helyszín: MTA Miskolci Székháza (Miskolc, Erzsébet tér 3.) Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap – dr. Kubinyi Pál nyomában

A Rákellenes Világnap alkalmából a Magyar Rákellenesen Liga Miskolci Alapszervezetének meghívására Miskolcon jártunk, Igen érdekes előadást hallottunk dr. Oross Endre osztályvezető főorvostól, dr. Furka Andrea osztályvezető főorvostól, valamint dr. Török László főorvostól.  Sok új ismerettel Olvass tovább...