A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Civil Hónap programjaihoz csatlakozva szervezte meg szeptemberi Egészségklubját, melyhez  több civil szervezet is kapcsolódott.

Az esemény középpontjában Dr. Gundy Sarolta kandidátus asszony „Génjeinkben hordozzuk a sorsunkat?  című előadása állt, melyet a polgármesteri köszöntő után hallhattunk. A nemzetközi elismertségű klinikai onkogenetikus, rákkutató magas színvonalú, látványosan illusztrált prezentációját a népes számú közönség csodálattal hallgatta. Ezúttal is köszönjük a Kandidátus Asszonynak, hogy eljött közénk, megosztotta velünk naprakész ismereteit, és végtelen kedvességgel és alázattal válaszolt minden kérdésünkre.

Félegyházi Évi életmód tanácsadó a mozgás és egészség kapcsolatáról és a senior korban ajánlott mozgásformákról beszélt.

A jelenlévők a program előtt és után szűrővizsgálatokon vehettek részt: volt állapotfelmérés, anyajegyszűrés, szájüregi szűrés, PSA teszt, vércukor, koleszterin és vérnyomásmérés valamint dietetikai tanácsadás egészséges étkek kóstolójával.

Igen nagy érdeklődés követte mind a programot, mind a szűréseket. A regisztráltak száma száz fő volt, a szűréseken kétszáz vizsgálatot végeztek szakképzett önkénteseink.

.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

“Fiatalokkal az egészségért szellemi vetélkedő Szekszárdon”

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete az idei évben is megszervezte a „Fiatalokkal az egészségért”szellemi vetélkedőt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen, melyen a szekszárdi középiskolákból 9 három fős csapat vett részt. A vetélkedő helyszíne: Olvass tovább...

Alapszervezetek

Séta a rákmegelőzésért Debrecenben

A Rákellenes Világnap alkalmából a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületével közösen sétáltunk együtt 2023. február 13. 16:00 órától napos időben a Nagyerdei stadion körül – Békás tónál. Sétánkat az Egyetem előtt fejeztük be 16:50 órakor.