A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete rendezvénye

Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.)

Időpont: 12019 május 08.

Téma: Szevasz tavasz! Itt a nyár!

Előadó: dr Mangó Gabriella Orvos-Természetgyógyász

A jó-hír kör után megbeszéltük a jövőhét terveit, rövid összefoglalást hallhatunk a Kemencei Mosoly Táborról, illetve a gödöllői Anyák-napján a Világbéke gongja megszólaltatásáról.

A mai napon nagy örömünkre már visszatérő vendégként köszönthettük a doktornőt, hisz alakulásunk után ő tartotta a legelső előadást számunkra.
1990-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1998-ban háziorvosi szakvizsgát tett, majd 2004-től egyre mélyrehatóbban tanulmányozta és alkalmazza természetgyógyászat különböző ágait. (akupresszúra, fül-addiktológiát, homeopátia, akupunktúra, mora terápia, biorezonancia)

Pályája kezdetén a megyei kórház belgyógyászati osztályán dolgozott, 1992-től házi orvosként, majd magánorvosként is végzi feladatát. Munkája elismeréseként 2017-ben Év praxisa a Kárpát-medencében” első 10 helyezett között szerepelt.

Előadását a régi emlékek felidézésével kezdte, majd a a szűrések fontosságáról beszélt..(tüdőszűrés, vastagbélszűrés, mammográfia, szájüregi szűrés)
⦁ Fontos lenne minden évben laborba elmenni.
⦁ Étrendi és életmódbeli változtatásokra is szükség van.
⦁ BMI számkiszámításáról, értelmezése, gyakorlati alkalmazása,
⦁ Egyénre szabott gyógyításról (rengeteg kérdésünk is megválaszolásra került)
⦁ Egyes gyógymódok, gyógyszerek egymásra gyakorolt hatásáról.
⦁ Beteg szempontjából a választás nehézségeiről.
⦁ Kitartásról

Hallhatunk az „ÖNMAGUNK felelősségéről, a SAJÁT egészségünkkel szembeni felelősségről”.

A doktornő a mindennapi gyógyítás mellett fontosnak tartja a felvilágosítást, ismeretei átadását is, akár könyv formájában vagy nyilvános szerepléseken.
Sokoldalú tehetséget kapott ajándékba, hisz gondolatai egy részét sikerült egy kötetbe rendezni „KV-monológok” címen. Keresi az útját a forgatókönyvíróként is. Egyik nyilatkozatában elmondta: „ nem tudok vidám verset írni felnőtteknek. Próbálkoztam már az örömről írni, de csak a gyerekek részére sikerült.”

Valószínűleg ezért is segíti oly lelkesen „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat megvalósulását, utat mutatva ezzel is a csatlakozóknak.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A NŐK egészségéért a 100 éves Salgótarján

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az emlőrák elleni harc hónapjában Salgótarjánban ötödik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő gyalogtúrát a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Világgyalogló (hó)nap eseményéhez kapcsolódva és a programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtár is bevette Olvass tovább...

Alapszervezetek

Augusztusi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet tagjai augusztusban  is folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban sétaköröket, nordic walking- és kerékpártúrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.  Sétakör összesen: 330,16 km /heti rendszerességgel, kitartóan sétáltak./  Olvass tovább...

Alapszervezetek

Debreceni önkéntesek a gyermektáborban

A Debreceni Karitatív Testület ebben az évben is megszervezte a gyermekek nyári felügyeletét a Bólyai Általános Iskolában. A programokat civil szervezetek segítik. A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei ebben az évben Olvass tovább...