A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet 2019. április 9-i rendezvényének résztvevői, a Nemzeti Rákellenes Napról való megemlékezést követően, meghallgathatták Kovács István megyei szűrési koordinátor előadását.

Felhívta a  figyelmet a  Magyarországon működő szűrési lehetőségekre és arra, hogy orvoshoz ne csak panasz esetén  menjünk, hanem használjuk ki a szűrés adta lehetőségeket is.

A Kormányhivatal kétévente hívja a hölgyeket 45-65 év között emlőszűrésre, 3 évente 25-65 év között méhnyakrákszűrésre és 50-70 év közötti hölgyeket és férfiakat vastagbélszűrésre (jelenleg ez a szűrés,  kiemelt programként a  háziorvosi praxis alá tartozik).

Az egyéb szűréseket , mint a szájüregi, bőrgyógyászati, tüdőszűrés, prosztata- és here szűrés mindenki saját belátása szerint veheti igénybe.

A háziorvos rendszeres látogatása is felér egy szűréssel.

Előadásában kiemelte, hogy a szűréseken való részvétellel lehetőséget adunk magunknak a korai felismerésre a daganatos betegségek elkerülésére.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Újdonságok az egészségügyben : sci-fi vagy holnap valóság?

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete áprilisi klubrendezvényének felkért előadója dr. Kári Dániel, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet sebésze volt, aki az egészségügyben alkalmazott vagy a jövőben esetlegesen alkalmazandó legújabb tudományos és technikai fejlesztésekről Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak – Richter Egészségváros Siófokon

A Rákellenes Liga tagjai is részt vettek 2016. május 07-én a városunkban rendezett Richter Egészségváros rendezvényén, melynek mottója „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” volt. A Richter Gedeon Gyógyszergyártó cég 2 millió Ft-ot ajánlott fel a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nemzedékek találkozója Ózdon

Nemzedékek találkozója, Idősek – fiatalok együtt. Alapszervezetünk részéről 8-an mentünk Ózdra, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjaihoz, hogy a Borsodnádasdon hagyományos Molnárkalács sütéssel megismertessük a fiatalokat, és meg is tanítsuk őket a sütésére. Az Olvass tovább...