Rózsaszín séta Berettyóújfaluban

Beszámoló

2014. október 21-én a Magyar Rákellenes Liga Berettyóújfalui Alapszervezete színvonalas programmal emlékezett meg az emlőrák elleni küzdelemről.

A Makk Kálmán Moziban tartott tudományos ülést Halászné Szilágyi Gyöngyi, a Gróf Tisza István Kórház ápolási igazgatója moderálta. Miután elmondta az emlőrák elleni mozgalom kezdeményezésének történetét, a tudományos ülést Dr. Szénási György, nőgyógyász-onkológus, a Berettyóújfalui Alapszervezet elnöke nyitotta meg.

2 nagyon szép zeneszámot hallhattunk a Városi Zeneiskola tanárai előadásában egy különleges hangszeren, marimbán, zongora kísérettel.

Ezt követően a Berettyó-parti Seniorok, akik között többen emlődaganatosak, kápráztatták el a közönséget műsorukkal.

A tudományos ülésen Dr. Simon Éva Emlőrák-szűrés kórházunkban, Dr. Kóti Csaba: Fájdalomcsillapítás, Salamon Józsefné gyógyult emlődaganatos beteg megható szavai és Dr. Adamecz Zsolt: Emlőrák terápiája című előadásait hallhatta a közönség, akik között voltak fiatalok, idősebben egyaránt. A fiatalok a helyi egészségügyi szakközépiskola tanulói voltak.

A program zárásaként ismét táncoltak a Berettyó-parti Seniorok és ezt követően a Szent István térre sétálva „lufikat eregettek”, ahogy ők mondják.

A programon a helyi média is részt vett:

http://www.berettyohir.hu/aktualis/oesszefogas-az-egeszsegert-a-mellrak-ellen.html

Gratulálok a szervezőknek, profi munkát végeztek, nagyon ügyesek!

Gál Annamária
MRL Debreceni Segítő Szolgálat
vezető

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egy délelőtt az egészségünkért

Borsodnádasdon 2017. október 14-re szerveztük az idei egészségnapot, több más szervezetet bevonva, egy szombat délelőtti napra. Nekünk, vidékieknek messzebbre kell utazni egy-egy szakorvosi vizsgálatért. Bőrgyógyászatért Miskolcra, szemészetért, hallásvizsgálatért Ózdra vagy Egerbe kell mennünk. Ezért tartottuk Olvass tovább...

Alapszervezetek

XVII. Völgységi Könyvfesztivál a Bonyhád Perczel kertben

2017.június 17.-én a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet is részt vett a Bonyhád Perczel kertben megtartott XVII. Völgységi könyvfesztiválon. Alapszervezetünk csatlakozott a TMKH Népegészségügyi Főosztály és a bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda programjához. Szemléltető tábláinkat a TMKH Olvass tovább...