A Magyar Rákellenes Liga dolgozói és lelkes önkéntesei május 31-én a Városház téren, Budapest egyik legforgalmasabb pontján ütötték fel sátrukat, csatlakozva az Európai Unió 25 tagországában zajló dohányzásellenes HELP kampányhoz.

Az arra járók figyelmét színes zászlókkal, kiadványokkal, plakátokkal hívták fel a dohányzás ártalmaira, és ingyenes szájüregi szűrésre, valamint a kilélegzett szénmonoxid mérésére invitálták a vállalkozó kedvű érdeklődőket. A tapasztalatok alapján a fiatalabb korosztály (15-30 év) könnyebben megszólítható, ők azok, akik a leszokás gondolatával is gyakrabban foglalkoznak. Ehhez segítséget a speciális rendeléseken, területi tüdőgondozókban és a háziorvosoknál lehet kapni, akik a leszokást segítő készítmények (tapasz, rágó, tabletta) széles választékával, és hasznos gyakorlati tanácsokkal támogatják a hozzájuk forduló dohányosokat.

Ezen a napon kerültek kihirdetésre a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium diákjai között zajló „Füst nélkül, tisztán, szabadon…” című rajzpályázat eredménye. A 6-13 év közötti tanulók a dohányzás, betegség, egészség témakörben készítették el pályaműveiket, ezeket a helyszínen meg lehetett tekinteni. Izgalmas kezdeményezésként a rendezvény helyszínén három diák diktafonnal rövid interjúkat készített, amelyben az „utca emberét” faggatták dohányzási szokásaikról, valamint véleményeket gyűjtöttek az éttermi dohányzásról, annak korlátozásáról, és a teljes tiltásáról. Ezeket a riportokat honlapunkon hamarosan közzé tesszük.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Határozatok, jegyzőkönyvek

Mellékletek: Elnökségi ülés 2015 05 07 Elnökségi ülés jegyzőkönyve 2015 05 07 Elnökségi ülés határozatai 2015 03 12 Elnökségi ülés jegyzőkönyve (letölthető pdf fájl) 2015 03 12 Elnökségi ülés határozatai (letölthető pdf fájl) 2015 01 Olvass tovább...

Egyéb

„Mozdulj az egészségedért és élj füstmentesen!”

Dohányzásmentes Világnap és Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete 

Egyéb

Fiatalok egészségnapja Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata 2013. április 26-án, pénteken délelőtt szűrővizsgálatokat, felvilágosító előadások tartott a Debreceni Ifjúsági Házban.