A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány  „Vigyázz! Kész! Fűzz!” szlogenű országos programjaihoz 2019. január 30-án figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett Balassagyarmaton a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium tanulói részére.

Ismeretterjesztő kisfilmeket láthattak a diákok a HPV-ről, a szűrés és védőoltás jelentőségéről, részleteiről. Kerekasztal beszélgetés formájában naprakész, hiteles felvilágosítást kaphattak az adott témában a fiúk-férfiak vonatkozásában is.

Kérésükre szó volt az önvizsgálatokról és az egyéb szűrések fontosságáról, az egészségtudatos életmód alapjairól, az egyéni felelősség jelentőségéről is.

A rendezvény a tanulók kérdéseivel és közös gyöngyfűzéssel zárult.

Az eseményen nyolcvan tanuló volt jelen.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Natura Nap PSA szűréssel

2019-11-26 A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai 2019. november 23-án Natúra napon vett részt. PSA szűréssel kezdődött a nap, ezután a rákbetegség megelőzésével kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk. Este a B. Braun Komló kézilabda meccsen szurkoltunk.

Alapszervezetek

Miskolciak Egerben

MRL Miskolc – Kirándulás Eger városába Kihasználva a kellemes tavaszi időt, a Mamma klub tagjaival egynapos kirándulást tettünk Eger városában. Spontán jött szervezés volt (vasárnap este telefon, hétfőn reggel indulás). Először kívülről tekintettük meg a Olvass tovább...