Az advent a várakozás, készülődés időszaka.  Ebben az időszakban különösen nagy hangsúlyt kap a felebaráti szeretet, az egymásra figyelés, a gondoskodás.  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei az előző három év gyakorlatának megfelelően az adventi ünnepi időszak kezdetén nagy szeretettel és lelkesedéssel készítettek el hatvan „szeretetcsomagot” a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály betegeinek.

Az elkészített ajándékcsomagokkal a tavalyi évhez hasonlóan, december 06-án, Szent Miklós napján a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály fekvő és ambuláns betegeit keresték fel egy  igazi „Mikulás” kíséretében, hiszen talán nekik a legnehezebb a betegágyon a család, az otthon melegsége nélkül elesetten, kétségek közt lenni.

A csomagok szétosztása előtt egy ünnepélyes eseményre is sor került: a MRL Salgótarjáni Alapszervezet nevében Kreicsi Mária, a szervezet elnöke, átadta Dr. Abdulfatah Bishr osztályvezető főorvosnak az injekcióportok vásárlására szóló 300 000 Ft értékű adománylevelet a Roche (Hungary) Kft jóvoltából. Ezzel az összeggel és az előzőleg, novemberben átadott 200 000 Ft adománnyal szeretnék az onkológiai betegek életminőségét javítani, a szakszemélyzet munkáját segíteni.

Az ajándékozás mellett nem maradhattak el a meghallgató és biztató beszélgetések és a jókívánságok sem. Így talán sikerült advent békéjét a megajándékozottaknak a lelkükbe csalni ebben a nehéz helyzetükben.  Mosoly és könny egyszerre volt jelen ezen a meghitt találkozáson.

Természetesen az osztály szakszemélyzetét sem hagyták ki az ajándékozásból, a jó kívánságok tolmácsolásából és a köszönetből.

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/adventi-adomany-a-megyei-korhaz-onkologiai-osztalyanak-2463214/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Adventi készülődés Egerben

Az Egri Alapszervezet novemberi programján ajándékot készített az Onkológiai Osztály betegeinek, amit a tagok képviselői ADVENT hetében fognak átadni az éppen ott tartózkodó betegeknek. A csekély alkotásokkal szeretnék tudatni az onkológián kezeltekkel, hogy gondolnak rájuk és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak az egri Figyelemfelhívó rendezvényen és sétán a mellrák ellen

A Hatvani Alapszervezet tagsága meghívást kapott a z Egri Alapszervezet elnökétől, Füriné Mosoni Anitától, az október 10 – én tartott Mellrák elleni küzdelem hónapja tiszteletére rendezett Figyelemfelhívó rendezvényükre, majd az azt követő sétájukra. Nagyon jó Olvass tovább...

Egyéb

Ismét csobbantunk!

Harmadszor rendeztük meg az emlőműtöttek és barátaik 100 méteres úszóversenyét