Magyarországon 1993-óta minden április 10-én tartja a Magyar Rákellenes Liga a Nemzeti Rákellenes Napot. Az időpont kiválasztásának oka, hogy ezen a napon született dr. Dollinger Gyula sebész, az Országos Rákbizottság megalapítója.

Ebben az évben az Egri Alapszervezet április 10-i rendezvényével megemlékezett a hazai rákkutatás úttörőjéről dr. Dollinger Gyuláról.

A megemlékezést követően dr. Bani-Akoto szakgyógyszerész és dr. Wernigg Róbert onkológus főorvos előadását hallgathatták meg a résztvevők a “Gyógyszerek közti kölcsönhatások”-ról.

  • A gyógyszerész a mindennapjainkban fogyasztott (vérnyomáscsökkentők, koleszterincsökkentők, antibiotikumok, vérhígítók stb.), orvos által felírt receptköteles és vénynélküli gyógyszerek, gyógynövény alapú termékek, étrend kiegészítők egymást befolyásoló hatásairól beszélt.
  • Az onkológus főorvos az onkológiai kezelés és az ezen idő alatt orvos által felírt gyógyszerekről, valamint a beteg által önként szedett vitaminok, étrend kiegészítők hatásairól tartott figyelemfelkeltő előadást, hisz ezek a termékek befolyásolhatják az onkológiai kezelés eredményességét.

Köszönjük a két előadónak az értékes előadásukat.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Pilinyi Grill Fesztiválon is szűrtek a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei

A Tarjáni Szabadidősport Klub partnereként 2018.08.11-én Pilinyben részesei voltunk a falu kiemelt nyári  rendezvényének. A forró nyári nap ellenére sokan felkeresték a Liga standját.  A kulturális, gasztronómiai és szórakoztató események alatt hetvenöten vették igénybe a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás

Hatvani Segítő Szolgálat Időpont: 2023. október 16. Vezető: Kiss Anett pszichológus A kezdő körben egy játékos feladattal mindenki jellemezte aktuális érzelmi állapotát, mely kör megalapozta a csoport jó hangulatát és felszabadult légkört teremtett a közös Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szemészeti szűrés Siófok térségében

A Siófoki Alapszervezet tagjainak segítségével szemészeti szűrés zajlott Ságvár (2021.07.29 – óvoda), Nyim (2021.08.11), Nagyberény (2021.08.16) településeken.  A szűrés az EFOP-1.5.2-16-2017-00006 számú, Közösen a jövőnkért-komplex program a humán közszolgáltatások fejlesztésére Siófok térségben elnevezésű pályázat megvalósítása Olvass tovább...