Idegenvezetői Világnap alkalmából, február 24-én az Eger Turisztikai Kft. ingyenes városnézést szervezett Eger város lakóinak és vendégeinek.

Badacsonyiné Bohus Gabriella idegenvezetővel nagy élmény volt végigjárni a belvárost turistaként.
Legalább százan sétáltunk Gabika vezetésével azokon az utcákon, ahol nap, mint nap járunk, és figyelmen kívül hagyjuk városunk csodás műemlékeit.
Hallgathattuk sok humorral övezett érdekes történeteit, rácsodálkozva a templomokra, házakra, kapualjakra, apró szobrocskákra.  A másfél órás sétát az Érseki Palotában fejeztük be, ahol Székely Bertalan Egri nők festményének kisebb változatát (utolsó vázlata) tekintettük meg.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szentmise a Betegek Világnapja alkalmából Salgótarjánban

Harminc évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa azért vezette be a Betegek Világnapját, hogy Isten népét, a katolikus egészségügyi intézményeket és a civil társadalmat arra ösztönözze, hogy fokozottan figyeljenek a betegekre és mindazokra, akik Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösön is kerékpároztak a Limfóma Világnapon

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete a Limfóma Világnapja alkalmából figyelemfelkeltő kerékpározást szervezett. Megtisztelt bennünket Rozványi Balázs elnök úr és Hiesz György polgármester úr is.  Köszönjük a részvételt mindenkinek.

Alapszervezetek

Mikulás az Onkológián

A MRL Salgótarjáni Alapszervezetének beteglátogató önkéntesei az előző két év gyakorlatának megfelelően 2017. december 05-én felkeresték a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályát a Mikulás kíséretében, hogy az osztály fekvő és ambuláns betegeit megajándékozzák a Olvass tovább...