Borús vasárnap reggel indult a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének 36 bátor tagja a Kopaszi gátra szervezett Országos Családi Mozgásfesztiválra. A Magyar Szabadidősport Szövetség által 19. alkalommal megrendezett ingyenes fesztiválon csaknem száz mozgásformát lehetett kipróbálni.  Az időjárás is, (mint oly sokszor) kegyes volt hozzánk: az egész éjszaka zuhogó eső elállt, mire a helyszínre érkeztünk.

Ezen a nagy „játszótéren” nagyok és kicsik régi és új, izgalmas sportok közül  válogathattak.

Kipróbáltuk a korosztályunknak megfelelő mozgásformákat, lelkesen gyűjtöttük a pontokat, amelyeket sorsoláson lehetett nyereményekre váltani. Meglátogattuk a szűrőkamiont, a Mályvavirágosok és a Movember Mozgalom standját.  A meridián tornán a mi csoportunk tagjai majdnem teljes létszámmal részt vettek. A jóga sátorban személyre szóló idézeteket lehetett kihúzni, például: „Ragaszkodj az igazsághoz, tarts ki mellette mindig. Gondolkozz pozitívan, s tégy mindig jót.”

A Duna parton együtt mozogtunk Katus Attilával, Béres Alexandrával.

Kellemesen elfáradva egészséges, finom étkeket kóstolhattunk és itt mindenki repetázott!

Élveztük a gyönyörű környezetet és a színes kavalkádot.

Útban hazafelé még betértünk a Műcsarnokba és megtekintettük a „Kávé a szalonban” című időszakos kiállítást, ahol a XIX. és XX. században készült csodálatos kávéskészleteket láthattunk a tárlókban.

Egy szép és hasznos nyárvégi nap emlékével értünk haza.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ökumenikus Imahét Miskolcon

A Miskolc-belvárosi református templomban tartott ökumenikus imahét résztvevőit Meleg Attila lelkipásztor köszöntette: dr. Ternyák Csaba egri érseket, Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus megyéspüspököt, Pásztor Dániel református püspököt, Csomós József református püspököt, Lakner Pál evangélikus püspököt, Juhász Olvass tovább...

Alapszervezetek

Örökmozgó program Egerben

Cserépfalu, Ördögtorony Tanösvényen jártunk Érdemes bejárni (10 km). Csodaszép! “Cserépfalu kulturális nevezetességeit ( barlanglakások, pincesor), valamint a Déli – Bükk földtani, biológiai (Suba – lyuk) értékeit mutatja”

Alapszervezetek

Éves közgyűlés Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete 2024. január 17. -én megtartotta az éves alapszervezeti közgyűlését.