A Magyar Rákellenes Liga 2012-ben egy PSA szűrőkészüléket kapott a Movember Hungary mozgalomtól. A készülék november 20-án Egerben „járt”, ahol 48 fő vett részt a szűrésen.

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Népegészségügyi Intézete 2013. november 20-án – a Movember 2013 kampányhoz csatlakozva – a férfiak egészségéért, a prosztatarák megelőzése érdekében szűrést szervezett a Bosch egri gyáregységében.

Ezzel a szűréssel szerette volna felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy törődjenek többet egészségükkel, járjanak szűrésre és nézzenek szembe a férfiak körében az egyik leggyakoribb daganatos betegséggel, a prosztatarákkal.

A vizsgálat eredményét urológus szakorvos értékelte.

A szűrőprogramon 48 fő vett részt, a szakorvos 48 fő résztvevőből 5 főnél további vizsgálatot javasolt.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Méltóság Mezeje

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány szeretettel várja Önt és kedves családját a Méltóság Mezeje című programra, 2013. március 23-án, 11 órakor, Pécsett, az Északi várfal belső sétányán.

Alapszervezetek

2018-as őszi és adventi programok Borsodnádasdon a lelki egészség jegyében

Az őszi hónapokban főleg lelki programokat szerveztünk, hogy a borús hangulatból kicsit kimozdíthassuk az embereket. Előadások előtt mindig gondoskodtunk egy kis irodalmi irányzatú témáról. Az első ilyen jellegű rendezvényünk november 6-án volt, „Akarsz-e meggyógyulni?” címmel. Olvass tovább...

Egyéb

Telefonos orvosi segítség

Zöldszám a daganatos betegekért: 06 80/296-800