2017.  március 13-án a Hatvani Szent István Általános Iskola diákjai előadást hallottak az emlőrák kialakulásának kockázati tényezőiről, az időben való felismerés, a szűrések és a rendszeres önvizsgálat fontosságáról osztályfőnöki óra keretében.

Szó volt az egészségtudatos életmód jelentőségéről, az egyéni felelősségről, a magunkra és egymásra figyelés fontosságáról. A nőket veszélyeztető daganatos betegségek leggyakoribb formája az emlőrák.

Levetítésre került az Emlő-here oktatófilm és a 7 figyelmeztető jelről szóló rajzfilm is.

Az önvizsgálat-oktatás és a kisfilm levetítése után a diákok mulázs segítségével gyakorolhatták a kitapintás technikáját. Felvilágosítást kaptak a diákok a méhnyakrákról, annak primer és szekunder megelőzési lehetőségeiről. A jelenlévő fiú tanulók megismerhették a here önvizsgálat technikáját

34 tanuló vett részt a felvilágosító előadáson, filmvetítésen.

Lazányi Jánosné, Segítő Szolgálat vezető

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Bakancstúra Parádra

Parádra kirándultak 2019. március 16-án a Hatvani Alapszervezet természetjáró tagjai. Úticélunk Parád, Parádsasvár volt, de ellátogattunk Bodonyba és Parádfürdőre, Mátraházára és Gyöngyösre is. Megnéztük a környék nevezetsségeit is, mint a kocsimúzeum és az üvegfúvó mester Olvass tovább...

Egyéb

Az évenkénti kontroll igazán semmiség az életért!

Orvos – beteg találkozó volt Hatvanban a dohányzás ártalmairól, szűrések fontosságáról, tüdőrák gyógyításáról, túlélési esélyeiről 2013. március 27-én.Meghívott vendégünk dr. Szabó Csilla, a Hatvani Tüdőgondozó főorvosa.

Egyéb

Testközelben a rák – interaktív kiállítás

Debrecenbe érkezik a nagy sikerű kiállítás. Tisztelettel és szeretettel meghívjuk a kiállítás megnyitó ünnepségére 2014. október 6-án 15 órára, a Debreceni Ifjúsági Házba.