Időpont: 2017. augusztus 13.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének vezetőségi tagja, Mácsai Tibor és családja, 2017. augusztus 13-án kerékpártúrán vettek részt.  A Fertő-tavat vették célba, csodálva a szépséges tájat.

Majd Fertőd leghíresebb látnivalója, Magyarország legnagyobb és legszebb barokk kastélya az Esterházy-kastély megtekintése volt a program. Megcsodálták a gyönyörű dísztermet, a gyönyörű kertet a csodálatos szökőkutat.

Tibor bakancslistájának (kerékpárlistájának) következő úticélja a Mátra déli lábánál, a festői szépségű Zagyva folyó völgyében elterülő, az alig háromezer lelket számláló Árpád-kori falu, Apc, melynek északi szegletében bújik meg a helyiek által Széleskőnek nevezett kristálytiszta vízű Széleskő-bányató.

Ide már majd többen csatlakozunk az alapszervezet tagjai közül, ki kerékpárral teszi meg az utat Hatvantól a bányatóig, ki pedig busszal Apcig és onnan gyalog a mintegy 4 km-re lévő tóig.

Lazányi Jánosné  elnök

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Légy tudatos! Középiskolai vetélkedő Salgótarjánban

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetével vetélkedőt hirdetett középiskolás diákok számára a RákellenesVilágnap (február 4.) és az Európai Méhnyakrák Megelőző Hét alkalmából. A rendezvény célja az egészségtudatos magatartás fejlesztése azáltal, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Minden lépés számít

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az emlőrák elleni harc hónapjában Salgótarjánban negyedik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő gyaloglást „Minden lépés számít” szlogennel a Szabadidősport Egyesület Világgyalogló (hó)nap eseményéhez kapcsolódva. Az öt kilométeres vezetett túra indítása előtt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra Monspart Sarolta emlékére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK Klub tagjai gyalogtúrát szerveztek Monspart Sarolta emlékére. Sarolta Monspart emlékére!Drága Saci! Visszük tovább álmodat!