A MRL Salgótarjáni Alapszervezet Stresszoldó Klubjának tagjai 2017. július 31-én Nyíregyházára kirándultak. A huszonegy fős csapat unokákkal, gyerekekkel is bővült, hiszen a programban két olyan hely szerepelt úticélként, ahol a gyerekek kedvencei megtalálhatók: a LEGO gyár és az ÁLLATKERT.

Elsőként a LEGO Látogatóközpontba mentünk, ahol idegenvezetőnktől megismerhettük a „kocka” történetét, majd betekinthettünk a gyártási folyamatokba és megcsodálhattuk a rendet, tisztaságot, szervezettséget. A dán Ole Kirk Christiansen  az 1940-es évek végén fröccsöntött műanyag kockák gyártásával forradalmasította a játékipart. A vállalat napjainkban is a Christiansen család tulajdonában van. A nyíregyházi LEGO gyár sajátossága, hogy itt történik a DUPLO termékcsalád gyártása az egész világ számára. Szlogenjük:”Csak a legjobb elég jó!” A három órás látogatást közös kreatív építéssel zártuk, majd a hatalmas parkban újabb csodák vártak ránk: a szürke marha, a gulyás és a bogrács is LEGO-ból készült, csak úgy, mint a bokrok és virágok egy része. A látogatási engedélyt a REGEA Alapítvány közreműködésével kaptuk meg, melyet nagyon köszönünk! Egyébként 2 év (!) a látogatási engedély megszerzése.

Kirándulásunk másik tervezett helyszíne a Nyíregyházi Állatpark volt. Ez az ország első állatparkja, ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5000 állatot, köztük olyan Európában is ritkaságszámba menő különlegességeket, mint az indiai páncélos orrszarvú, a komodói óriás sárkánygyík, az afrikai elefánt és fehér tigris. A 30 hektáros tölgyerdőben kontinensenkénti felosztásban láthattuk az állatokat. A hatalmas területet a kocsikázoo segítségével, elektromos kisbusszal is körbejárhattuk.

Talán a leglátványosabb a fóka show volt és az Óceanárium vizivilága, mely szinte mindenkit elbűvölt.

Élményekkel telve, kicsit a gyerekkort újra élve indultunk haza.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyalogolj velünk!

A Debreceni Alapszervezet beszámolója Két hónap után június 1-jén 14 órakor gyülekeztek a Medgyessy sétány elején a gyalogolni vágyó ligatagok. (22 fő) Indulás előtt a következő időszak terveiről tájékoztatta Borosné Eszter a részvevőket. Kértük, hogy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra az Erdőteleki Arborétumba

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai Erdőtelekre túráztak. Az Erdőteleki Arborétumot néztünk meg. Sok gyönyörű virágok láttunk. Nagyon jól éreztük magunkat az arbarétum friss levegőjében a madarak csicsergése mellett.

Alapszervezetek

Advent Egerben

Bensőséges adventi ünnepséget rendezett a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete a Bartakovics Béla Közösségi Házban december 13-án. Vörösné Kiss Noémi, a Markhot Ferenc Kórház ápolási igazgatóhelyettese Ady Endre Karácsonyi Rege című versével nyitotta meg a Olvass tovább...