A Heves megyei Alapszervezetek tagjai vettek részt az úszóversenyen 2016. május 21-én, szombaton, a hatvani Markovits Kálmán uszodában.

Öt alapszervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásra: Gyöngyös,Rózsaszentmárton,Zagyvaszántó Kerekharaszt és Hatvan.

Öt korcsoport sorakozott fel a rajtnál: 31-40, 41-50, 51-60, 61-70 és  70 év felettiek. Az úszásnem nem volt meghatározva. Külön úsztak a hölgyek és urak. Nem csak a betegségben átesett és gyógyulófélben lévő betegek úsztak, hanem családtagjaink is büszkén részt vettek a versenyen.

Horváth Richárd polgármester a rendezvényen a helyi civil szervezetek munkáját méltatta megnyitó beszédében. Kiemelte, hogy a Rákellenes Liga tagjai nagyon sokat tesznek egymásrét és azért is, hogy meggyógyuljanak,  miközben harcolnak a rák ellen, példát mutatva a társadalomnak.

Vendégünk, prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga korábbi elnöke szerint ez a rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy az indulók egyensúlyban tartsák a testüket, ez pedig az egyik legfontosabb alapfeltétele annak, hogy meg tudjanak küzdeni a kórral, vagy kivédjék a rákos megbetegedéseket.  Kiemelte: az úszóverseny azt példázza, hogy a rák nem minden esetben tudja legyőzni az embert.

Heves Megyei Hírlap:

Cikk úszóverseny

Az Úszóversenyt jövőre is meg szeretnénk  megrendezni  és hagyományt teremteni!

Célkitűzésünk: minél több ilyen programot szervezni, mint ahogy tettük eddig is, szerveztünk gyalogtúrát, kerékpártúrát és heti rendszerességgel tartunk tornát.

Szeretnék köszönetet mondani a MRL vezetősége és betegtársaim nevében  Horváth Richárd úrnak, Hatvan város polgármesterének, Havassy Kálmán úrnak, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetőjének és munkatársainak az Úszóverseny lebonyolításához nyújtott  támogatásért, segítségért!

40 fő jelentkezett a versenyre, 31 fő szurkolt a résztvevőknek. Bízom benne, hogy jövőre még többen leszünk!

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mi nyomja a szíved? – avagy mik is azok az elhárító mechanizmusok?

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt és minden kedves érdeklődőt a  „Mi nyomja a szíved”? – avagy mik is azok az elhárító mechanizmusok ?  című előadásra. Előadó: Árvai Dorottya klinikai szakpszichológus jelölt Helyszín: Szekszárd, Szent Olvass tovább...

Események

Segítsük a segítőket! – Nemzeti Bormaraton

Köszönjük a szavazatokat! Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Magyar Rákellenes Liga is ott van a három szervezet között, akiknek a Nemzeti Bor Maraton futói felajánlhatják a nevezési díjuk 10%-át. Reméljük, hogy minél többen támogatják programunkat, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak a Füvészkertben

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK tagjai 2019 augusztus 7-én a legendás Fűvészkertbe látogattak el. “A budapesti Füvészkert (avagy ELTE Füvészkert) Magyarország első botanikus kertje, mely 2006-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem különleges (a kari szervezetbe nem tartozó) oktatási egységeként Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban Olvass tovább...