„Kerekasztal beszélgetés a diagnózis és a terápia során felmerülő kérdésekről” címmel tartotta áprilisi klub rendezvényét a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 16-án a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Sokszor, sokan járunk úgy, hogy betegségünkkel kapcsolatban nem kapunk választ a bennünk felmerülő kérdésekre: vagy azért mert nem mertük megkérdezni, vagy elfelejtettük megkérdezni, vagy ami a leggyakoribb, az egészségügyi személyzet terheltsége miatt erre sokszor nincs lehetőség. Így mintegy hiánypótlónak is szántuk a „kérdés-felelet” délutánt.
A meghívott szakértők dr. Ottmár Piroska háziorvos, Mihók Viktória pszichológus, dr. Deme Dániel onkológia osztályos orvos és Csali Szilvia a Fresenius Kabi Hungária Kft. képviselője voltak.
A mintegy százfős hallgatóság először az előzetesen begyűjtött kérdésekre kapott részletes választ. A kérdések igen sokrétűek voltak: kitértek a kockázati tényezőkre, a diagnosztikai és terápiás lehetőségekre, a kezelés során betartandó teendőkre az alultápláltság problémájára és a fájdalomcsillapításra egyaránt.
Ezután lehetőség volt a szakértőkkel egyénileg is konzultálni és feltenni kérdéseket.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Kerékpártúra 2014. május 31.

A Hatvani Alapszervezet tagjai is kerékpároztak a Kerekharaszti Alapszervezet által szervezett kerékpártúrán. A legnagyobb ajándék a közös program, a mozgás, az összefogás, a kellemes hangulat, az egymásra figyelés öröme volt.

Egyéb

Örökmozgók Debrecenben – Van, aki 1 millió lépésnél tart már!

2020-07-23 #örökmozgó Lőrinczné Erdei Erika 2019. szeptembertől június 21-ig 1 millió lépést tett meg. Július 4-én, 6-án és 9-én Kozempel Emőke és Zsuzsa 21 órát töltött kertészkedéssel.(ásás, kapálás, gyomlálás, kötözés, locsolás)   Fógel Andrásné július Olvass tovább...

Alapszervezetek

Civil Randevú Egerben

2018.január 12-én Civil Randevú volt Egerben, a megyeszékhelyen, ahol elismeréseket is adtak át. Ma, amikor a civil szféra politikai játékszer is, az egri helyzetet meg kell becsülni. Itt tényleges civil élet van, aktív közösségekkel. Sokan Olvass tovább...