A MRL Salgótarjáni Alapszervezete meghívást kapott a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményébe 2024. június 26-ra egy interaktív prevenciós délelőtt megtartására.

A program a MRL országos civil szervezet és annak helyi közösségének bemutatásával, az önkéntes munka iránti érzékenyítéssel kezdődött.

A résztvevők bevonásával, interaktív módon hangzottak el felvilágosító előadások és gyakorlati bemutatók a prevenció fogalmáról, fajtáiról, az egészségtudatos életmód alapjairól, az önvizsgálatról, azok fajtáiról és technikai kivitelezésükről.

A hallottak és látottak elsajátítását csapatverseny formájában ellenőrizték, az általános hibákra a moderátor szóban felhívta a figyelmet és a legjobban teljesítők ajándékcsomagot kaptak.

A program szűrővizsgálatokkal zárult, amelyen a hátrányos helyzetű acélgyári városrész lakói is részt vehettek: vérnyomásmérés, BMI számítás, vércukor, koleszterin szint mérés, PSA teszt.

A jól sikerült rendezvényen ötvennégyen regisztráltak, akik a témával kapcsolatos nyomtatott felvilágosító szóróanyagot is kaptak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

10000 lépés program

Gyöngyös – Összefogás a prosztatarák ellen Heves megyében – Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

2019. november 4. A 10 Ezer Lépés Program gyöngyösi rendezvényén Tóth Lászlóné, a Gyöngyösi Alapszervezet vezetője köszöntötte az előadókat és résztvevőket. Rozványi Balázs, a Liga elnöke bemutatta a programot. Dr. Beöthe Tamás PhD urológus főorvos Olvass tovább...

Alapszervezetek

MRL Heves Vármegyei Alapszervezetek elnökeinek megbeszélése

Időpont: 2024. június 21. péntek 10-14 óráig Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan, Kossuth tér 24. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat szervezésében valósult meg a 2024. év második Heves Vármegye alapszervezetek elnökeinek és vezetőségi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllőiek a Vidám sportnapon

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetétől nagyon kedves meghívást kaptunk egy játékos sportnapra. Tóth Lászlóné elnök asszony meghívásának eleget téve összeállt 5 fős csapatunk. Én, mint a gödöllői csapat vezetője, a gyöngyösi állomáson vártam Gabit, Olvass tovább...