Időpont: 2024. április 27.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat is meghívást kapott április 27-én, szombaton a Hatvani Futófesztivált és Egészségnapra.

A rendezvény ideje alatt a DISZI aulájában egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat végeztek. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az aktív sportolás fontosságára.

Az Egészségnapon sokféle vizsgálat állt a látogatók rendelkezésére: Vércukorszint, Koleszterinszint mérés, Glaukóma és testtömegindex, Vérnyomásmérés, CO mérés, Általános fogászati felmérés, PSA szűrés, Testzsírszázalék- EKG, Testömegindex számítás, Zöldhályog szűrés, Számítógépes talpvizsgálat. Mindezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehettek az emberek.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei kiadványokkal hívták fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Önkénteseink, 5 fő, segítették a szervezők munkáját a regisztrációs asztalnál, a szűrésre érkezők tájékoztatásánál, a Liga kreatív asztalánál foglalkoztak a gyerekekkel, míg a szülők a vizsgálatokra vártak.

Nagyon sokan részt vettek a szűréseken, többszázan a Futófesztiválon!

Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz.

 Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink: Hatvan város Önkormányzata, Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nem vagy egyedül!

A Kerekharaszti Alapszervezet beszámolója 2022. április 21-én alapszervezetünk vendége volt dr. Jakab Lajos háziorvosunk, aki a beteg életútjáról tartott előadást a diagnózistól a rehabilitációig. Nagyon hasznos információkat kaptunk a daganatos betegségek felismerésének, gyógyításának és utógondozásának Olvass tovább...

Alapszervezetek

Limfóma Világnap – figyelemfelhívó kerekezés Hatvanban

 Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat  MEGHÍVÓ figyelemfelhívó kerékpáros felvonulásra Hatvanba, az egészségünk megóvása érdekében! Időpont: 2020. szeptember 13. vasárnap 15 óra A gyülekezés helyszíne: Polgármesteri Hivatal, Hatvan, Kossuth tér.2. A felvonulásra, ha lehetséges, zöld pólóban érkezzetek!  Olvass tovább...