Időpont: 2024. április 27.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat is meghívást kapott április 27-én, szombaton a Hatvani Futófesztivált és Egészségnapra.

A rendezvény ideje alatt a DISZI aulájában egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat végeztek. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az aktív sportolás fontosságára.

Az Egészségnapon sokféle vizsgálat állt a látogatók rendelkezésére: Vércukorszint, Koleszterinszint mérés, Glaukóma és testtömegindex, Vérnyomásmérés, CO mérés, Általános fogászati felmérés, PSA szűrés, Testzsírszázalék- EKG, Testömegindex számítás, Zöldhályog szűrés, Számítógépes talpvizsgálat. Mindezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehettek az emberek.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat önkéntesei kiadványokkal hívták fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Önkénteseink, 5 fő, segítették a szervezők munkáját a regisztrációs asztalnál, a szűrésre érkezők tájékoztatásánál, a Liga kreatív asztalánál foglalkoztak a gyerekekkel, míg a szülők a vizsgálatokra vártak.

Nagyon sokan részt vettek a szűréseken, többszázan a Futófesztiválon!

Fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, mindenképp forduljanak az orvosukhoz.

 Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink: Hatvan város Önkormányzata, Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Alkosd meg önmagad!

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet “Alkosd meg önmagad”címmel előadással egybekötött kiállítást szervezett a Szekszárdon élő és dolgozó Balogh Beáta védőnő, a BÁRKA MŰVÉSZETI SZALON tagja festményeiből. Az eseményen bemutatkozott Czank Petra Anett tanuló a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2023. december 11. hétfő 14 óra Vezeti: Kis Anett pszichológus Segítő Szolgálatunk Stresszoldó klubjában, mint minden hónapban, most is az elmúlt egy hónap történéseit beszéltük meg. Lázasan készülünk a karácsonyi ünnepekre, elmeséltük ki – Olvass tovább...