A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet 2024. március 7-re  programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontban a Nemzetközi Nőnap alkalmából. A programot a „Gyalogolj a nők egészségéért!” szlogen jegyében hirdették.

Meglepetésként a programon a február 22-re a Nógrád Vármegye középiskoláinak  meghirdetett  „Légy tudatos!” vetélkedő győztes csapatának tagjai, a bátonyterenyei Fáy András Középiskola és Kollégium diákjai is részt vettek az intézmény vezetőjével és néhány pedagógusával .

A mozgás, mint az egészséges életmód alappillére, igen fontos szerepet játszik a prevencióban. A közösen és a szabadban végzett aktivitásnak még fokozottabb a hatékonysága. Így a délelőttöt a gyönyörű természeti környezetben, a friss levegőn egy közös bemelegítő nyak-váll-hát tornával kezdtük, belecsempészve néhány Meridián 3-1-2 gyakorlatot is, majd egy közös könnyű gyalog túrát tettünk, amelynek volt „cardiós” része is a sípálya meghódításával.

A kellemes túráról visszatérve a Látogatóközpontba verssel köszöntöttük a lányokat és hölgyeket és desszerttel, színes sálakkal kedveskedtünk minden jelenlévő nőnek. Meglepetésként a regisztrációs sorszámok alapján tíz értékes tombolatárgyat sorsoltunk ki.

Együtt mozdultunk és tettünk az egészségükért a tartalmas, szép délelőttön. Jó volt látni a sok mosolygós arcot, önfeledt beszélgetést.

Közel hetvenen regisztráltak a programra.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnap – Ostoroson

május 11-én az Ostorosi Önkormányzat által szervezett Egészségnapon, több mint száz résztvevő egy nagyon jól sikerült program résztvevője lehetett. Az egészségmegőrzés érdekében különféle szűrések, tanácsadások, gyerekeknek kézműves foglalkozás, torna, hagyományőrző tánc, véradás, gazdagította az Egészségnap Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2023. január 16. Vezeti: Kiss Anett pszichológus Mai foglalkozásunkat új résztvevők bemutatkozásával kezdtük, majd mindenki elmesélte, hogy teltek el az ünnepek, mivel töltötték a hosszú téli napokat. Beszámolót követően relaxáltunk, majd egyik kedves társunk Olvass tovább...