A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet 2024. március 7-re  programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontban a Nemzetközi Nőnap alkalmából. A programot a „Gyalogolj a nők egészségéért!” szlogen jegyében hirdették.

Meglepetésként a programon a február 22-re a Nógrád Vármegye középiskoláinak  meghirdetett  „Légy tudatos!” vetélkedő győztes csapatának tagjai, a bátonyterenyei Fáy András Középiskola és Kollégium diákjai is részt vettek az intézmény vezetőjével és néhány pedagógusával .

A mozgás, mint az egészséges életmód alappillére, igen fontos szerepet játszik a prevencióban. A közösen és a szabadban végzett aktivitásnak még fokozottabb a hatékonysága. Így a délelőttöt a gyönyörű természeti környezetben, a friss levegőn egy közös bemelegítő nyak-váll-hát tornával kezdtük, belecsempészve néhány Meridián 3-1-2 gyakorlatot is, majd egy közös könnyű gyalog túrát tettünk, amelynek volt „cardiós” része is a sípálya meghódításával.

A kellemes túráról visszatérve a Látogatóközpontba verssel köszöntöttük a lányokat és hölgyeket és desszerttel, színes sálakkal kedveskedtünk minden jelenlévő nőnek. Meglepetésként a regisztrációs sorszámok alapján tíz értékes tombolatárgyat sorsoltunk ki.

Együtt mozdultunk és tettünk az egészségükért a tartalmas, szép délelőttön. Jó volt látni a sok mosolygós arcot, önfeledt beszélgetést.

Közel hetvenen regisztráltak a programra.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Együttműködés a Szekszárdi és Sárszentágotai Alapszervezet között

  A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete meghívására közös programon vettek részt a Sárszentágotai Alapszervezet képviselői Szekszárdon. A sárszentágotaiaknak a látogatás során lehetősége nyílt megismerni a Szekszárdi Alapszervezet jó gyakorlatait, az elmúlt idők programjait. Felvázolták Olvass tovább...

Alapszervezetek

PRO NATURA NAP

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Alapszervezetünk néhány tagja, a Hatvani Városvédő egyesület, a Pro Natura Mozgalommal közösen a környezetvédelmi világnap alkalmából fákat ültettünk a Kosztolányi utcában. Közel 50 fa elültetésére került sor. Lazányi Jánosné a Hatvani Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyulladásos bélbetegségek

  Az Egri Alapszervezet március 8-ai rendezvényén Bak Imre sok szeretettel köszöntötte a megjelent hölgyeket nőnap alkalmából egy-egy szál rózsával, meg egy gyönyörű verssel. A rendezvény további részében dr. Simon Higin gasztroenterológus főorvost hallgathatták meg Olvass tovább...