Az EU rákmegelőzési mobilalkalmazásának használhatóságát értékelő első kísérleti projekt sikeres volt!

Az 1. kísérleti fázisban októberben és novemberben a kísérletben résztvevő országok tesztelték az európai rákmegelőzési mobilalkalmazás használhatóságát.

A fő hangsúly az alkalmazás funkcióin, a navigáción, a felhasználói felületeken, a kezelhetőségen és a dizájnon volt. A résztvevők a nagy pontosságú mintákkal dolgoztak,  felfedezték a kihívásokat, visszajelzést adtak, és fejlesztéseket javasoltak.

Az 1. kísérletben hét ország vett részt: Ciprus, Finnország, Németország, Magyarország, Portugália, Szlovénia és Spanyolország. A résztvevők 18 éves vagy annál idősebb felnőttek voltak.

A Finn Rákszövetség által tartott foglalkozáson a résztvevők úgy gondolták, hogy az alkalmazásnak gyakorlati tippeket kell adnia az egészséges életmódhoz, és konkrét információkat kell adnia a rákmegelőzési akciók előnyeiről. A Portugál Rákliga fókuszcsoportos beszélgetése során a résztvevők rámutattak, hogy nagyra értékelik a lehetőséget, hogy megvitassák a piacon jelenleg nem elérhető innovatív alkalmazásötletet. A Valencia Régió Egészségügyi és Orvosbiológiai Kutatásáért Alapítvány (FISABIO) által tartott tesztelésen a résztvevőket nagyon motiválta mind a BUMPER projekt rövid ismertetése, mind a mintában való navigáció. A Magyar Rákellenes Liga legfiatalabb résztvevői lelkesedéssel, önálló munkával kreatív ötleteket generáltak.

Mindezen gyümölcsöző visszajelzések birtokában a BUMPER Konzorcium alig várja a projekt következő kísérletét, a Pilot B-t, amelyet a következő hónapokra terveznek. A 2. kísérleti fázisban a kifejlesztett alkalmazásban a felhasználói elfogadás tesztelése történik több nyelven.

Maradjon velünk, és kövesse a projekt előrehaladását a bumper.cancer.eu oldalon .

A projekttel kapcsolatos további információkért vagy kérdésekért forduljon bizalommal a BUMPER koordinációs csapatához a bumper@cancer.eu címen .

Az EU4Health programmal kapcsolatos további információkért látogasson el erre a linkre .

Eredeti hír: https://bumper.cancer.eu/the-first-pilot-for-assessing-the-usability-of-the-eu-mobile-app-for-cancer-prevention-has-been-a-success/

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Kijárási korlátozás – Tartsuk be! A mi érdekünkben rendelték el!

Tájékoztatásul a kijárási korlátozásról: A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Olvass tovább...

Egyéb

Fizikai aktivitással és szűrésekkel az egészségért – a Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából

A Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából városunkban immár negyedszer szerveztünk egészségnapot június 8-án a Salgótarjáni Járási Hivatal Népegészségügyi Intézetével a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban, Eötvös Mihály alpolgármester úr fővédnökségével.

Alapszervezetek

Miskolci gégeműtöttek klubja – Imre emlékére – A közösség ereje

Búcsúzunk egy kedves tagunktól egy általa írt cikkel:  Egy gégeműtött beteg vallomása A közösség melege erőt ad leküzdeni a betegség okozta esetleges rossz közérzetet, segít feldolgozni azt, hogy hozzánk már hűtlenek lettek a szavak. Babits Olvass tovább...