Az EU rákmegelőzési mobilalkalmazásának használhatóságát értékelő első kísérleti projekt sikeres volt!

Az 1. kísérleti fázisban októberben és novemberben a kísérletben résztvevő országok tesztelték az európai rákmegelőzési mobilalkalmazás használhatóságát.

A fő hangsúly az alkalmazás funkcióin, a navigáción, a felhasználói felületeken, a kezelhetőségen és a dizájnon volt. A résztvevők a nagy pontosságú mintákkal dolgoztak,  felfedezték a kihívásokat, visszajelzést adtak, és fejlesztéseket javasoltak.

Az 1. kísérletben hét ország vett részt: Ciprus, Finnország, Németország, Magyarország, Portugália, Szlovénia és Spanyolország. A résztvevők 18 éves vagy annál idősebb felnőttek voltak.

A Finn Rákszövetség által tartott foglalkozáson a résztvevők úgy gondolták, hogy az alkalmazásnak gyakorlati tippeket kell adnia az egészséges életmódhoz, és konkrét információkat kell adnia a rákmegelőzési akciók előnyeiről. A Portugál Rákliga fókuszcsoportos beszélgetése során a résztvevők rámutattak, hogy nagyra értékelik a lehetőséget, hogy megvitassák a piacon jelenleg nem elérhető innovatív alkalmazásötletet. A Valencia Régió Egészségügyi és Orvosbiológiai Kutatásáért Alapítvány (FISABIO) által tartott tesztelésen a résztvevőket nagyon motiválta mind a BUMPER projekt rövid ismertetése, mind a mintában való navigáció. A Magyar Rákellenes Liga legfiatalabb résztvevői lelkesedéssel, önálló munkával kreatív ötleteket generáltak.

Mindezen gyümölcsöző visszajelzések birtokában a BUMPER Konzorcium alig várja a projekt következő kísérletét, a Pilot B-t, amelyet a következő hónapokra terveznek. A 2. kísérleti fázisban a kifejlesztett alkalmazásban a felhasználói elfogadás tesztelése történik több nyelven.

Maradjon velünk, és kövesse a projekt előrehaladását a bumper.cancer.eu oldalon .

A projekttel kapcsolatos további információkért vagy kérdésekért forduljon bizalommal a BUMPER koordinációs csapatához a bumper@cancer.eu címen .

Az EU4Health programmal kapcsolatos további információkért látogasson el erre a linkre .

Eredeti hír: https://bumper.cancer.eu/the-first-pilot-for-assessing-the-usability-of-the-eu-mobile-app-for-cancer-prevention-has-been-a-success/

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Megalakult a Budapesti Hangadó Alapszervezet

A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán 23 fővel megalakult a Magyar Rákellenes Liga Budapesti Hangadó Alapszervezete. Tagjaik egész Budapest területéről érkeztek. Elnöke: dr. Lovászi Magdolna, vezetőségi tagok: dr. Uhrin Emese és Krámer Tibor érintett. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői siker a Civil Közösségi Szolgáltató Központ fotópályázaton

Ezzel a nagyszerű csoport képünkkel díjazottak lettünk a a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ fotópályázatán https://budapesticivil.hu/2024/02/01/februar-1-civilek-napja~n941 “A Civilek Napját 1998 óta minden év február 1-jén ünnepeljük, mely jeles alkalom a civil szervezetek, önkéntesek munkájának elismerése és Olvass tovább...

Egyéb

Fizikai aktivitással és szűrésekkel az egészségért – a Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából

A Férfiak Nemzetközi Hete alkalmából városunkban immár negyedszer szerveztünk egészségnapot június 8-án a Salgótarjáni Járási Hivatal Népegészségügyi Intézetével a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban, Eötvös Mihály alpolgármester úr fővédnökségével.