Negyedik alkalommal hirdették meg 2024-ben január 14-én a World Cancer Walk Világstafétát és Magyarország, azon belül Salgótarján az elsők között csatlakozott már a 2021-es eseményhez is. A 24 órás világstaféta 0 órakor indul Új Zélandról és éjfélkor zárul Hawai térségében. Az önkéntesek által vezetett aktivitás egyesíti a közösségeket, eltörli az országhatárokat azon célért, hogy mindenkinek legyen lehetősége megelőzni. felismerni, kezelni és túlélni a rákot.

A figyelemfelhívó séta céljai minden országban azonosak:

  • Emlékezés azokra, akik életüket vesztették rák miatt
  • A jelenleg kezelés alatt állók és családjuk támogatása
  • A túlélők megünneplése, hálánk kifejezése az egészségügyi dolgozóknak és gondozóknak
  • Ösztönzés a megelőzés illetve a korai felismerés fontosságára.

A 24 órás rákellenes világ stafétán, mely egyben adománygyűjtő akció is volt, bárki részt vehetett. A befolyt összeggel a betegszervezetek munkáját, a gyógyítás színvonalát, a rákkutatást támogatják.

Az egy órás séta nem csak arra hivatott, hogy felhívja az emberek figyelmét. Ez egyfajta szolidaritást is jelent: nem vagy egyedül, segítünk.

És a tiszta, erdei levegőn, csodás környezetben az egy órás mozgással tettünk az egészségünkért.

A programon hetvenen vettek részt.

A nool.hu riportja 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hajdúszoboszlói Alapszervezet szeptemberi hírlevele

  Fogadó óra: minden KEDDEN 10:00 -11:00 óráig! (Hajdúszoboszló Szilfák alja 1-3. JEC II. emelet 223. ajtó)   Programok: Déri Múzeum állandó kiállítás megtekintése. Időpont: 2017.09.21 (csütörtök) 13:00 órától A programon való részvétel önköltséges. Beutazás: menetrendszerinti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Szlovéniába

A Nagyatádi Alapszervezet 2019 szeptember 12-én Szlovéniába kirándult. Megnéztük az Orchidea parkot, ami lelkünknek és szemünknek is csodálatos látvány volt. Majd az Energia parkban túráztunk, ezután elmentünk a kilátóba Lendván, majd megnéztük a város nevezetességeit. Olvass tovább...