Közel 5500 lépés – közel 50 fő sétált a VILÁGSÉTÁN 2024. január 14-én 15 és 16 óra között Mezőberényben.
A Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete csatlakozva a negyedik alkalommal meghirdetett felhíváshoz évről-évre egyre több városlakót tud megmozgatni.
A város főteréről elindulva a református templom megkerülésével a Szlovák Közösségi Házig sétálva kellemes időben tették meg a távolságot a résztvevők. Szinte percre pontosan 1 órát sétáltak és zárták a kört Szlovák Közösségi Házban egy meleg teával.
A VILÁGSÉTÁN a magánszemélyek mellett többek között a Szlovákok Szervezete, a Városi Bölcsőde munkatársai, a Városi Nyugdíjas Klub és a doTerra Közösség is képviseltette magát. Ez utóbbi kis csapat apró meglepetéssel is meglepte a jelenlévőket és természetes illatanyaggal hívta fel a megelőzésre, az egészséges életmódra a figyelmet. Köszönjük!❤
A séta egy globális kezdeményezés a rákos betegek, túlélők és családjaik támogatására, valamint a rákkutatásra szánt pénzgyűjtésre, valamint figyelemfelhívás a szűrővizsgálatok fontosságára. Az adománygyűjtéssel az előzetesen kiválasztott tizennégy nemzeti betegszervezetet támogatják, amelyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga, a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően.
Minden ország egyórás időt kapott a sétákra, és ezeknek az óráknak a kombinációja a világon egy teljes 24 órás napnak felel meg.
Ez egy 24 órás „kör” lesz a végén, amely szinte minden időzónát felölel.
Köszönjük a résztvevőknek a sétát!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Látogatás a Szívbetegek klubjában – Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga miskolci csapata igyekszik jó kapcsolatot kialakítani más betegklubokkal. Most a szívbetegek klubjában voltunk.

Alapszervezetek

Diakóniai délután Miskolcon a gégeműtött betegek karácsonyi műsorával

2019-12-02 Helyszín: Miskolc-Belvárosi Református Egyházközösség Nyilas Misi Ház Időpont: 2019.11.29-én 16.00 óra Az áhítatot követően, a Magyar Rákellenes Liga miskolci gégeműtőtt betegei mutatkoztak be karácsonyi műsorukkal (verssel, énekkel). A rendezvény szeretetvendégséggel zárult (beszélgetéssel, teázással, finom Olvass tovább...