Évindító rendezvényt tartott a MRL Egri Alapszervezete 2024. január 10-én a Civil Közösségek Házában. Szűrések és az új onkológiai főorvos bemutatkozása volt a program.

Az orvosi bemutatkozást megelőzően szűréseket végeztünk a jelenlévőknek, akik több lehetőségből választhattak. Sajnos egyre inkább kiderül, hogy szükség van ezekre az egészségügyi szűrésekre, mert a résztvevők többségénél a vérnyomás, húgysav, vércukor magas értéket mutatott.

Ezen a rendezvényen mutatkozott be az érdeklődőknek dr. Deme Dániel PhD, az Egri Markhot Ferenc Oktatókórház Onkológiai Osztályát vezető új főorvos. A Salgótarjáni Szent Lázár Kórházból jött a fiatal főorvos. Két napot dolgozik Salgótarjánban, három napot Egerben és Gyöngyösön.

2015-ben a Salgótarjáni Alapszervezet ajánlására kapta meg az év onkológusa elismerést, a dr. Dollinger Gyula emlékérmet.

A jelenlévők nagy érdeklődéssel hallgatták a főorvos bemutatkozását, terveit, amit szeretne megvalósítani az Egri Kórházban.

Idézet a Kórház honlapjából: Onkológiai osztály és ambulancia

„Elsősorban aktív kemoterápiás kezeléseket végzünk. Jogosultak vagyunk valamennyi solid tumor kemoterápiájára és biológiai terápiájára, azon tumorok kivételével ahol az OEP a Centrumok jogosultságát szűkítette. A komplex onkológiai gyógyszeres kezelés teljes palettáját alkalmazzuk fekvőbeteg és járó (kúraszerű) ellátás formájában, egységes nemzetközileg elfogadott szakmai protokollok és irányelvek alapján. Szükség szerint az arra rászorulók számára szupportív ellátást biztosítunk, továbbá járóbeteg ellátás keretén belül különböző kezeléseket végzünk (i.v. biszfoszfonát kezelés, immunterápia, hormonterápia, fájdalomcsillapítás).

Az osztály szervezésében, a multidisciplinális onko-team működése révén egyénre szabottan kerül sor a terápiás módszerek kidolgozására, az egyes klinikai szakmák résztvevőivel összhangban.

Az Onko-team és Emlő-team szerdai napokon 12 órától ülésezik az osztályon. Vezetője: az Onkológiai osztály osztályvezető főorvosa, tagjai: patológus, radiológus, sebész, urológus, nőgyógyász, belgyógyász szakorvosok.

Biztosítjuk a társszakmák számára az onkológiai konzílium lehetőségét és szoros kapcsolatban állunk a kórház Hospice részlegével, ahol a végstádiumú daganatos betegek testi és lelki ápolása teljes mértékben megoldott.”

Köszönjük, dr. Deme Dánielnek a bemutatkozást reméljük, hogy megtalálja számítását az Egri Kórházban és a magasszintű tudásával segíti az onkológiai betegek kezelését.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az Élni és nem félni – Félsz a vihartól? roadshow Tiszafüredre ért!

A Tiszafüredi Alapszervezetnél is nagy sikert aratott a film- és könyvbemutató. Az eseményről TV felvétel készült, nézzék velünk! https://www.youtube.com/watch?v=4eNi5GikRMU

Alapszervezetek

Mit mutat a vérkép? Van-e ok aggodalomra?

Ezekre a kérdésekre kaphattak választ, akik az Egri Alapszervezet november 14-ei rendezvényén részt vettek. Kurucz Erzsébet előadó tételesen elmagyarázta, hogy mit jelentenek a laborleleten látható rövidítések, adatok, eredmények.Tanácsot is kaphattunk tőle, hogy a gyógyszerfogyasztáson kívül milyen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés Hatvanban, a Tesco Áruházban

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából  Vigyázz! Kész! Fűzz! Együtt a méhnyakrák ellen! gyöngyfűző programot szervez Időpont: 2019. január 26. szombat 10 – 13 óráig Helyszín: TESCO Áruház Hatvan Az aktivitásunk Olvass tovább...