Évindító rendezvényt tartott a MRL Egri Alapszervezete 2024. január 10-én a Civil Közösségek Házában. Szűrések és az új onkológiai főorvos bemutatkozása volt a program.

Az orvosi bemutatkozást megelőzően szűréseket végeztünk a jelenlévőknek, akik több lehetőségből választhattak. Sajnos egyre inkább kiderül, hogy szükség van ezekre az egészségügyi szűrésekre, mert a résztvevők többségénél a vérnyomás, húgysav, vércukor magas értéket mutatott.

Ezen a rendezvényen mutatkozott be az érdeklődőknek dr. Deme Dániel PhD, az Egri Markhot Ferenc Oktatókórház Onkológiai Osztályát vezető új főorvos. A Salgótarjáni Szent Lázár Kórházból jött a fiatal főorvos. Két napot dolgozik Salgótarjánban, három napot Egerben és Gyöngyösön.

2015-ben a Salgótarjáni Alapszervezet ajánlására kapta meg az év onkológusa elismerést, a dr. Dollinger Gyula emlékérmet.

A jelenlévők nagy érdeklődéssel hallgatták a főorvos bemutatkozását, terveit, amit szeretne megvalósítani az Egri Kórházban.

Idézet a Kórház honlapjából: Onkológiai osztály és ambulancia

„Elsősorban aktív kemoterápiás kezeléseket végzünk. Jogosultak vagyunk valamennyi solid tumor kemoterápiájára és biológiai terápiájára, azon tumorok kivételével ahol az OEP a Centrumok jogosultságát szűkítette. A komplex onkológiai gyógyszeres kezelés teljes palettáját alkalmazzuk fekvőbeteg és járó (kúraszerű) ellátás formájában, egységes nemzetközileg elfogadott szakmai protokollok és irányelvek alapján. Szükség szerint az arra rászorulók számára szupportív ellátást biztosítunk, továbbá járóbeteg ellátás keretén belül különböző kezeléseket végzünk (i.v. biszfoszfonát kezelés, immunterápia, hormonterápia, fájdalomcsillapítás).

Az osztály szervezésében, a multidisciplinális onko-team működése révén egyénre szabottan kerül sor a terápiás módszerek kidolgozására, az egyes klinikai szakmák résztvevőivel összhangban.

Az Onko-team és Emlő-team szerdai napokon 12 órától ülésezik az osztályon. Vezetője: az Onkológiai osztály osztályvezető főorvosa, tagjai: patológus, radiológus, sebész, urológus, nőgyógyász, belgyógyász szakorvosok.

Biztosítjuk a társszakmák számára az onkológiai konzílium lehetőségét és szoros kapcsolatban állunk a kórház Hospice részlegével, ahol a végstádiumú daganatos betegek testi és lelki ápolása teljes mértékben megoldott.”

Köszönjük, dr. Deme Dánielnek a bemutatkozást reméljük, hogy megtalálja számítását az Egri Kórházban és a magasszintű tudásával segíti az onkológiai betegek kezelését.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Látogatás Budapestre, a Néprajzi Múzeumba

A Hatvani Alapszervezet beszámolója  A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai június 2-án ellátogattak Budapestre, a 2022. május 23-án átadott Néprajzi Múzeumba. Európa legnagyobb kulturális beruházása zajlik a Városligetben. Ennek újabb állomása a Zene Háza után Olvass tovább...

Alapszervezetek

Pályázati felhívás infografika készítésére – a B.A.Z. megyei 5-8. osztályosok részére

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat a Nemzeti Rákellenes Naphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet Infografika készítésére 5-8. osztályos diákok számára.    

Alapszervezetek

Évzáró adventi rendezvény Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a korlátozások megszüntetése jóvoltából ismét megtarthatta évzáró adventi ünnepi rendezvényét 2022. november 25-én. A jelenlévők köszöntése után verses, zenés ünnepi műsor volt a programon, majd meggyújtva a fény várásának Olvass tovább...