A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2023. november 16-án „Lépéselőny a rákkal szemben” címmel tartott programot a Balassi Bálint Könyvtárban.

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke beszélt a Movember mozgalomról és a 10 Ezer lépés programról, a rendszeres mozgás prevenciós és rehabilitációs hatásairól.  Kitért a prosztatarák és a hererák hazai morbiditási és mortalitási adataira, a korosztályos érintettségre. Hangsúlyozta, hogy az egészséges életmód mellett az önvizsgálatnak és a szűrővizsgálatnak döntő fontossága van a korai felismerésben és a jelenlegi terápiák mellett lehetőség van a tünetmentességre, a gyógyulásra.

Ezután vetítésre került „A prosztatarák legújabb kezelési lehetősége” című riportfilm prof. dr. Tenke Péterrel és dr. Ágoston Péterrel, majd dr. Beöthe Tamás „Test és lélek” című videoelőadása.

Ezután került sor egyrészt a szűrővizsgálatokra, ahol szájüregi szűrés, vérnyomás, koleszterin, vércukor meghatározás, PSA teszt, urológiai orvosi konzultáció és testanalízisre is mód volt.

Ezzel párhuzamosan negyven középiskolás tanulónak here, emlő szájüregi önvizsgálat oktatás zajlott, mely az elsajátított tudás felmérésével, tudás teszttel zárult.

Csúcsot döntöttünk: a három óra alatt százhatvanöten regisztráltak és külön öröm volt, hogy nagyon sok volt a férfi!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

35 éves a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Elnöksége meghívására részt vett a szervezet alapításának 35. jubileumi ünnepségével egybekötött szabadidős rendezvényén a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet vezetője, aki a RSOE tagja. Rendezvény helyszíne: Budapest, Kossuth Olvass tovább...

Alapszervezetek

women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat – szolidarítás az emlőrák ellen küzdelemmel

A women@bosch Hatvan női munkatársi hálózat is szolidaritást vállalt az emlőrák elleni küzdelemmel. Az október 14-i szolidaritási akciójuk idején 220 rózsaszín szalagot osztottak szét a munkatársak között.     

Alapszervezetek

Egészség percek 11.

Kreicsi Mária riportja Feketéné dr. Zeke Ildikóval, a Nógrád Vármegye Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjével és dr. Varga Zsuzsanna háziorvos, belgyógyász diabetológussal. A beszélgetés témája a diabetesz, a cukorbetegség.