A Hatvani Alapszervezet beszámolója

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete meghívást kapott a Kossuth Lajos Általános Iskola Igazgatójától, hogy a daganatos betegségek megelőzéséről, az önvizsgálat fontosságáról tartsunk előadást 8. osztályos fiataloknak november 13-án.

Külön tantermekben a fiú tanulók figyelemfelhívó, felvilágosító órát tartottunk a hererákról és a herék önvizsgálatáról, a lányoknak az emlő önvizsgálatáról. Bevezetésként a rák 8 figyelmeztető jeléről néztünk meg egy videófilmet, majd az önvizsgálatról szóló két filmet vetítettük le a fiúknak-lányoknak.

A Liga önkénteseivel, érintett betegekkel beszélgettek a tanulók az óra hátralévő idejében, hogy mit tehetünk egészségünk megőrzése, s főleg a daganatos megbetegedések megelőzése érdekében.

Befejezésként a fiúknál egy, a betegségben érintett élsportoló önvallomását, küzdelmeit, gyógyulását, győzelmét ismertettük a tanulókkal.

A lányoknál úgyszintén a betegségen átesett önkéntesünk mesélte el, hogy élte át azt a nehéz időszakot.

Hasznos, tartalmas, jó légkörben eltöltött óra volt. A gyermekek kellő komolysággal fogadták ezt az intim témát.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet  elnöke

Támogatóink: Belügyminisztérium, Hatvan város Önkormányzata, Hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet, Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Tv, Zombori Kft, Hatvani Hírlap, DALI, Nagy Endre Rendezvényterem, AVON, Nőegylet

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Önkéntesek Világnapján vettek részt a Gyöngyösi Alapszervezet tagjai

A MRL Gyöngyösi Alapszervezete december 5-én Ecséden vendégeskedett a helyi szervezet meghívására, az Önkéntes Világnap alkalmából. Egy nagyon színvonalas kulturális műsort láthattunk, találkoztunk a Heves megyei önkéntesekkel.

Alapszervezetek

Szívesen segítene? – Önkéntes képzés Hatvanban

Önkéntes segítőtársakat keresünk daganatos betegek lelki támogatásához alapszervezetek szervezéséhez, működtetésük segítéséhez, kórházi beteglátogatáshoz. Az érdeklődők számára Hatvanban, november hónapban, hat napon keresztül ingyenes képzést indít a Hatvani Segítő Szolgálat. A jelentkezést október 1-ig várjuk! Elérhetőség: Magyar Rákellenes Liga Olvass tovább...

Alapszervezetek

Heves vármegyei alapszervezetek megbeszélése

Időpont: 2023. április 18. Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat helysége A Hatvani Segítő Szolgálatnál a MRL Heves Vármegye alapszervezetei elnökeinek és vezetőségi tagjainak 2023. év első megbeszélésére került ma sor. A megbeszélést vezette: Gősiné Lusztig Ildikó, Olvass tovább...