A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat mint minden évben, idén is megszervezte az ingyenes anyajegyszűrést a hatvani strandon augusztus 12-én!

A megelőzésre és a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Dóka Andrea bőrgyógyász, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy sok elfoglaltsága mellett is elvállalta a lakosság egészsége érdekében a hatvani szűrőnapot !

A szűrésre 64-en előzetesen regisztráltak, de senkit nem küldött el a doktornő aki nem jelezte előre, hogy részt szeretne venni a szűrésen.

A 67 megvizsgált esetből 34 főnél talált elváltozást a doktornő és küldte további vizsgálatokra!

Színesebbé téve a mai napot, meghívtuk az AVON munkatársait is, hogy a látogatókat tanácsokkal lássák el, miért fontos a bőr – ill. a napvédelem a nyári időszakban. Kipróbálhatták a legújabb termékeiket és minden érdeklődő ajándékot is kapott!

Másik kedves csapat, aki segíti a Liga munkáját, a Hatvani Nőegylet hölgyei. Csillám tetoválást készítettek a sorukra váró gyerekeknek, fiataloknak! Ezzel is gazdagították a programunkat.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Szegedi Zoltán úrnak, a strand vezetőjének, aki évek óta helyet biztosít a szűrésre a strand területén, Lestyán Balázs alpolgármester úrnak a sok segítségért, amit a szűrés zökkenőmentes lebonyolításához nyújtott nekem!

És nem utolsó sorban a Magyar Rákellenes Liga vezetőségének a támogatásért, hogy Hatvanban megvalósulhatott e szűrőprogram!

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

ÖNKÉNTESEK NAPJA és HÁLA-GÁLA Szekszárdon

Szombaton, 2022. szeptember 24-én 9:30- tól 16:00 óráig ismét megrendelésre került az Önkéntesek Napja és Hála-Gála a Szekszárdi Civil Kerekasztal és a Mentálhigiénés Műhely szervezésében, amely már hagyomány Szekszárdon. A rendezvényen 19 civil szervezet önkéntese Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fogyasztóvédelmi tanácsok a mindennapi bosszúságok elkerülésére – előadás Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete felkérésére előadást tartott a fenti címmel: Orosz Valéria a Tolna Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi főosztályvezető-helyettese a Szekszárdi Alapszervezet tagsága és a meghívott vendégei részére a Babits Kultúrközpont Olvass tovább...