A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat mint minden évben, idén is megszervezte az ingyenes anyajegyszűrést a hatvani strandon augusztus 12-én!

A megelőzésre és a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Dóka Andrea bőrgyógyász, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy sok elfoglaltsága mellett is elvállalta a lakosság egészsége érdekében a hatvani szűrőnapot !

A szűrésre 64-en előzetesen regisztráltak, de senkit nem küldött el a doktornő aki nem jelezte előre, hogy részt szeretne venni a szűrésen.

A 67 megvizsgált esetből 34 főnél talált elváltozást a doktornő és küldte további vizsgálatokra!

Színesebbé téve a mai napot, meghívtuk az AVON munkatársait is, hogy a látogatókat tanácsokkal lássák el, miért fontos a bőr – ill. a napvédelem a nyári időszakban. Kipróbálhatták a legújabb termékeiket és minden érdeklődő ajándékot is kapott!

Másik kedves csapat, aki segíti a Liga munkáját, a Hatvani Nőegylet hölgyei. Csillám tetoválást készítettek a sorukra váró gyerekeknek, fiataloknak! Ezzel is gazdagították a programunkat.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Szegedi Zoltán úrnak, a strand vezetőjének, aki évek óta helyet biztosít a szűrésre a strand területén, Lestyán Balázs alpolgármester úrnak a sok segítségért, amit a szűrés zökkenőmentes lebonyolításához nyújtott nekem!

És nem utolsó sorban a Magyar Rákellenes Liga vezetőségének a támogatásért, hogy Hatvanban megvalósulhatott e szűrőprogram!

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Adventi rendezvény a Salgótarjáni Alapszervezetben

„Megmaradjon bennünk Karácsonynak fénye, Szent örömben éljen Világ minden népe!”   A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. december 17-én a STÉCÉ Kávéház Galériatermében tartotta adventi rendezvényét 150 fő részvételével. Az ünnepi műsort Handel: Messiása Olvass tovább...

Alapszervezetek

Van megoldás a Humán Papilloma Vírus okozta fertőzés megelőzésére – előadás Szekszárdon

MEGHÍVÓ A Szekszárdi Alapszervezet tisztelettel meghív minden érdeklődőt a „Van megoldás a Humán Papilloma Vírus okozta fertőzés megelőzésére” című előadás meghallgatására   Előadók: Dr. Tóth János szülész- nőgyógyász, klinikai onkológus főorvos Hajasné Erős Kinga ÁNTSZ Szekszárd járványügyi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet decemberi programajánló

2017.12.05. Mikulás a kórházban Ajándékcsomagok osztása az Onkológián Helyszín: Szent Lázár Megyei Kórház 10. óra  2017.12.06. „Az egészségért a természet erejével” Mikulás napi Nordic walking Félegyházi Évivel Találkozó 10 órakor a Tó strand busz végállomáson Olvass tovább...