A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat mint minden évben, idén is megszervezte az ingyenes anyajegyszűrést a hatvani strandon augusztus 12-én!

A megelőzésre és a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Dóka Andrea bőrgyógyász, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy sok elfoglaltsága mellett is elvállalta a lakosság egészsége érdekében a hatvani szűrőnapot !

A szűrésre 64-en előzetesen regisztráltak, de senkit nem küldött el a doktornő aki nem jelezte előre, hogy részt szeretne venni a szűrésen.

A 67 megvizsgált esetből 34 főnél talált elváltozást a doktornő és küldte további vizsgálatokra!

Színesebbé téve a mai napot, meghívtuk az AVON munkatársait is, hogy a látogatókat tanácsokkal lássák el, miért fontos a bőr – ill. a napvédelem a nyári időszakban. Kipróbálhatták a legújabb termékeiket és minden érdeklődő ajándékot is kapott!

Másik kedves csapat, aki segíti a Liga munkáját, a Hatvani Nőegylet hölgyei. Csillám tetoválást készítettek a sorukra váró gyerekeknek, fiataloknak! Ezzel is gazdagították a programunkat.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Szegedi Zoltán úrnak, a strand vezetőjének, aki évek óta helyet biztosít a szűrésre a strand területén, Lestyán Balázs alpolgármester úrnak a sok segítségért, amit a szűrés zökkenőmentes lebonyolításához nyújtott nekem!

És nem utolsó sorban a Magyar Rákellenes Liga vezetőségének a támogatásért, hogy Hatvanban megvalósulhatott e szűrőprogram!

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás 2/1.

Időpont: 2018. szeptember 10. hétfő 14 óra Vezeti: Kis Anett pszichológus A hatvani Segítő Szolgálat 2018. második félévi Stresszoldó csoportfoglalkozását tartottuk meg ma. Az új jelentkezők bemutatkozása után kérdőívet töltöttünk ki. Öt mondatot kellett befejeznünk egy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségünk és környezetünk védelmében 1. nap – mellrák elleni rózsaszín séta

2020-10-01 A Borsodnádasdi Alapszervezet beszámolója 2020.szeptember 14-re terveztük az őszi mellrák elleni sétát – megelőzve a vírusjárvány második hullámát. Támogatónk Borsodnádasd Város Önkormányzata volt, akikkel közösen szerveztük a 2 napos rendezvényt, amely 16–án folytatódott. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise a daganatos betegek gyógyulásáért Egerben

Az Egri Alapszervezet felkérésére, február 1-jén 17 órakor, az egri Szent Bernát ( ciszterci) templomban Koós Ede  prefektus, a templom igazgatója, szentmisét celebrált a daganatos betegek gyógyulásáért. Ezen a misén Szent Balázs orvos, püspök és Olvass tovább...