A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat mint minden évben, idén is megszervezte az ingyenes anyajegyszűrést a hatvani strandon augusztus 12-én!

A megelőzésre és a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Dóka Andrea bőrgyógyász, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy sok elfoglaltsága mellett is elvállalta a lakosság egészsége érdekében a hatvani szűrőnapot !

A szűrésre 64-en előzetesen regisztráltak, de senkit nem küldött el a doktornő aki nem jelezte előre, hogy részt szeretne venni a szűrésen.

A 67 megvizsgált esetből 34 főnél talált elváltozást a doktornő és küldte további vizsgálatokra!

Színesebbé téve a mai napot, meghívtuk az AVON munkatársait is, hogy a látogatókat tanácsokkal lássák el, miért fontos a bőr – ill. a napvédelem a nyári időszakban. Kipróbálhatták a legújabb termékeiket és minden érdeklődő ajándékot is kapott!

Másik kedves csapat, aki segíti a Liga munkáját, a Hatvani Nőegylet hölgyei. Csillám tetoválást készítettek a sorukra váró gyerekeknek, fiataloknak! Ezzel is gazdagították a programunkat.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Szegedi Zoltán úrnak, a strand vezetőjének, aki évek óta helyet biztosít a szűrésre a strand területén, Lestyán Balázs alpolgármester úrnak a sok segítségért, amit a szűrés zökkenőmentes lebonyolításához nyújtott nekem!

És nem utolsó sorban a Magyar Rákellenes Liga vezetőségének a támogatásért, hogy Hatvanban megvalósulhatott e szűrőprogram!

Lazányi Jánosné
a Hatvani Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az alsó végtag nagyízületeit érintő degeneratív elváltozások és annak fizioterápiás lehetőségei

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. október  18-án tartotta őszi második Stresszoldó Klubját a József Attila Művelődési Központ Klubtermében. A felkért előadó, Vitek Imola a Szent Lázár Megyei Kórház gyógytornásza „Az  alsó végtag nagyízületeit Olvass tovább...

Alapszervezetek

Flórián napi ünnepség Tamásiban

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet vezetője személyes meghívást kapott a Flórián Nap és a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület 145. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepélyre. Az ünnepség a Szent Flórián (tűzoltóság védőszentje) tiszteletére megtartott Szentmisével kezdődött, Olvass tovább...

10000 lépés program

Borsodban is tornával a prosztatadaganatos férfiak jobb életminőségéért – Miskolc 1.

2019. november 4. Javulhatnak az életkilátásai a prosztatarákos férfiaknak A korai stádiumban felfedezett prosztatarák meggyógyítható, az előrehaladott prosztatarák pedig egyre gyakrabban krónikus betegséggé szelídíthető, még az áttétes betegek is számottevően hosszabb ideig és jobb életminőségben Olvass tovább...