2023.08.02.
Apci tengerszem
Augusztus 2-án, a nagy melegben 9 elszánt túrázó elutazott megnézni az Apcon található Széleskőnek nevezett tengerszemet.
Közel 15 km-ert gyalogoltunk, de megérte a csodás látvány. A gyönyörű látvánnyal feltöltődve, jól elfáradva érkeztünk vissza Gyöngyösre!
2023.08.09.
Jászárokszállási fürdés!
Szerdánként a Gyöngyösi Rákellenes Liga tagjai mindig felkerekednek és elmennek valahova. Most Jászárokszállásra esett a választás. Fürödtünk és edzettünk a hatvani úszó”bajnokságra”. A ligából 15-en voltunk és egy aranyos unoka is eljött velünk. A jó időben most is vidáman, jókedvűen élveztük egymás társaságát!
08.10.
Szentkút
Lelki megnyugvásra és feltöltődésre a ligából 11-en elmentek Mátraverebély Szentkútra. 5 km-es séta után megérkeztek a Szentkúton lévő Nagyboldogasszony Bazilikához. Megpihentek a bazilikában, megnézték a stációkat, felmentek a remete barlangokhoz, elsétáltak a három forráshoz (Szent László forrás, Szűz Mária forrás, Szentháromság forrás). Megnézték egyik társunk elhunyt férjének emléklapját. A szurdokban lévő Szent László lovának patkónyomát a nagy víz miatt nem tudták megnézni. Lelkileg feltöltődve érkeztek vissza Gyöngyösre.
Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke
08.21.
Fürdés Zamárdiban
Augusztusban és júliusban már háromszor volt a Gyöngyösi Rákellenes Liga számos tagja unokákkal Zamárdiban fürödni. Az odaút, a fürdés, a visszaút nagyon jó hangulatban telt el. Sajnos Zsuzsa elcsúszott és eltörte a karját. Már meg is műtötték. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. Köszönjük a nagyszerű szervezést!
08.23.
Túrázás gombaszedéssel
A Gyöngyösi Rákellenes Liga néhány tagja gombaszedő túrán vett részt. Mátraházáról indultunk, Lajosházán át Gyöngyössolymosra érkeztünk. Megpihentünk a Bükkfa kútnál. Szedtünk jó sok gombát is. Nagyon meleg volt, így jól elfáradtunk. Mára már kipihentük.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

GDL (Gödöllői Liga) első évének záróakkordja

A GDL első évének utolsó megmozdulása a legszebb ünnephez, a karácsonyhoz kötődött. December 14-én pénteken nyitotta meg kapuit itt Gödöllőn a már hagyománnyá vált Adventi vásár. A Főtéren délután 15.00 órára meghirdetett „Civil szervezetek karácsonya” Olvass tovább...

Alapszervezetek

Motorral a mellrák ellen – indulás Salgótarjánból

A Magyar Rákellenes Liga a tavalyi évhez hasonlóan országos motoros figyelemfelkeltő akciót szervezett, amelyhez a Salgótarjáni Alapszervezet is kapcsolódott. A szeles, esős idő dacára hét motor elindult alapszervezetünk üzenetével: „A szűrővizsgálat néhány percet, a későn Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet szeptemberi programja

2018.09.02. Családi Mozgásfesztivál – Budapest Millenáris 10-16 óra 2018.09.15. Jótékonysági Sportnap – Tó strand 9-13 óra 2018.09.15. Nyitott templomok éjszakája – Piliny 19 óra  2018.09.18. „A környezet és az egészség” Civil Kavalkád rendezvény Balassi B. M. Könyvtár Olvass tovább...