2023.08.02.
Apci tengerszem
Augusztus 2-án, a nagy melegben 9 elszánt túrázó elutazott megnézni az Apcon található Széleskőnek nevezett tengerszemet.
Közel 15 km-ert gyalogoltunk, de megérte a csodás látvány. A gyönyörű látvánnyal feltöltődve, jól elfáradva érkeztünk vissza Gyöngyösre!
2023.08.09.
Jászárokszállási fürdés!
Szerdánként a Gyöngyösi Rákellenes Liga tagjai mindig felkerekednek és elmennek valahova. Most Jászárokszállásra esett a választás. Fürödtünk és edzettünk a hatvani úszó”bajnokságra”. A ligából 15-en voltunk és egy aranyos unoka is eljött velünk. A jó időben most is vidáman, jókedvűen élveztük egymás társaságát!
08.10.
Szentkút
Lelki megnyugvásra és feltöltődésre a ligából 11-en elmentek Mátraverebély Szentkútra. 5 km-es séta után megérkeztek a Szentkúton lévő Nagyboldogasszony Bazilikához. Megpihentek a bazilikában, megnézték a stációkat, felmentek a remete barlangokhoz, elsétáltak a három forráshoz (Szent László forrás, Szűz Mária forrás, Szentháromság forrás). Megnézték egyik társunk elhunyt férjének emléklapját. A szurdokban lévő Szent László lovának patkónyomát a nagy víz miatt nem tudták megnézni. Lelkileg feltöltődve érkeztek vissza Gyöngyösre.
Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke
08.21.
Fürdés Zamárdiban
Augusztusban és júliusban már háromszor volt a Gyöngyösi Rákellenes Liga számos tagja unokákkal Zamárdiban fürödni. Az odaút, a fürdés, a visszaút nagyon jó hangulatban telt el. Sajnos Zsuzsa elcsúszott és eltörte a karját. Már meg is műtötték. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. Köszönjük a nagyszerű szervezést!
08.23.
Túrázás gombaszedéssel
A Gyöngyösi Rákellenes Liga néhány tagja gombaszedő túrán vett részt. Mátraházáról indultunk, Lajosházán át Gyöngyössolymosra érkeztünk. Megpihentünk a Bükkfa kútnál. Szedtünk jó sok gombát is. Nagyon meleg volt, így jól elfáradtunk. Mára már kipihentük.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét 2024. Egerben

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez csatlakozva hívta fel a figyelmet a prevenció és a szűrővizsgálatok fontosságára Az Egri Mályvavirágpont, a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és helyet biztosító Tittel Pál Könyvtár a január 30-án tartott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyre fűzött küzdelem az egészségért – Miskolcon

Január hónapban a Magyar Rákellenes Liga Miskolci szervezete, a József Attila Könyvtár, a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztálya csatlakozott egy közös pályázati felhívással a „Mályvavirág Alapítvány” kezdeményezéséhez a Méhnyakrák Megelőzési Héten. A pályázatot óvodai csoportok és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői programajánló novemberre

november 2. hétfő 14.oo Sulicsapat képzés ON/Offline (Civil Közösségi Ház)               https://www.facebook.com/events/1682116021967232 november 2. hétfő 18.oo Nyitott meditáció (Civil Közösségi Ház) – Sir Chimnoy mester tanításai alapján                https://www.facebook.com/events/1682116021967232 november 4.szerda17.oo Presszo Szerda Online- ZOOM-ra Fel! Movember a férfiegészség Olvass tovább...